Magyarország mikor kezdett el adót fizetni a Török Birodalomnak?
Figyelt kérdés
Olvastam hogy a mohácsi csata előzménye az volt hogy Szulejmán szultán követeket küldött a magyar király II. Lajoshoz az elmaradt adó megfizetését követelve. Erre a király lefejeztette a követeket és elküldte a fejeket a szultáni udvarba. Erre válaszul Szulejmán 1521-ben megostromolta és bevette Belgrád várát ami nagyon fontos erősség volt Magyarország védelme szempontjából. Na most engem az foglalkoztat hogy mikor kezdett el a magyar király adót fizetni a török szultánnak? Nem nagyon találtam erre vonatkozóan semmiféle információt.2020. okt. 20. 19:43
2/5 anonim válasza:
Ha volt ilyen, akkor valamelyik török elleni vesztes csatánál kell keresgélni. A diplomáciában általában ügyeltek a formaságokra és a cassus bellit mindig igyekeztek jól felépíteni. Az ilyen fizetési problémák gyakran vezettek háborúhoz.
3/5 A kérdező kommentje:
Ezer éve nem kezdhetett el adót fizetni mert akkor még nem létezett Török Birodalom.
Azóta olvastam hogy már Mátyás is tagadott meg adófizetést, szóval valahol az elődei között kell keresgélni vagy éppen ő kezdett el fizetni uralkodása elején?
2020. okt. 21. 07:38
4/5 anonim válasza:
Ezekről nem igazán számolnak be az itthoni történelemkönyveknek nevezett hazugsággyűjtemények.
5/5 A kérdező kommentje:
Biztosan nem hülyeség mert még az osztrák Habsburg uralkodók is évi adót fizettek a szultánnak azokért a magyar területekért amiket el tudtak foglalni a mohácsi csata után (kb. a mai Szlovákia területe, Kárpátalja és a nyugat-magyarországi megyék). Ezt az állapotot még az 1568-as drinápolyi béke is fenntartotta.
2020. okt. 21. 11:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!