Foghatom én a kezemben egy végtelen hosszú kötélnek mind a két végét?
Ahhoz, hogy megfogjuk mindkét végét, először meg kell fogni az egyik végét. Ez belátható, hogy lehetséges. Így jön a kérdéshez.
Én továbbra sem értem te hol látsz kérdést a részemről. Ha az én válaszom kérdésnek számít, akkor ennyi erővel a tiéd is az.
"Ha végtelen hosszú, akkor nincs két vége. Fordítva is igaz: ha van két vége, akkor nem lehet végtelen hosszú."
És ha én történetesen egy végtelen sugarú bolygó Egyenlitőjén ücsörgök egy kis pálmafás szigeten (Infinitia), és annak a kötélnek a két végét fogom, amelyik kötél az Egyenlitőn fekszik a bolygón körbe?
Már leírták, hogy nincsen végtelen sugarú kör.
Ha egy kötélnek van két vége, akkor az egy véges hosszú kötél.
Kérdező, ezt már egyszer leírtam.
24-es, ahogy végtelen sugarú kör, úgy végtelen hosszú kötél sem létezik a valóságban, ezt már megbeszéltük. Azonban a matematikában beszélhetünk végtelen sugarú körről, ami történetesen az egyenes, de már ezt is kitárgyaltuk.
Egyébként; a végtelen hosszú kötélnek miért nem lehet két vége (matematikai szempontból)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!