Mikor vált a pszichológia tudományos diszciplinává?
Figyelt kérdés
2020. nov. 30. 15:11
2/6 anonim válasza:
Valójában eredetileg is tudománynak indult. Amúgy nem tudom hogy miért használsz ennyire idegen szót. Teljesen felesleges. A pszichológia a filozófiából alakult ki tudománnyá, és majd csak később orvostudománnyá. Nem tudom hogy mit mondhatnék még erről. Nekem csak az az érzésem van, mivel semmilyen leírást sem adtál meg az olvasóknak hogy szerettél volna felvágni egy kicsit, mivel amikor görgeted a gyakit és látsz egy olyan szót, aminek fogalmad sincs a jelentésére elfog a kíváncsiság. Azonban végül a semmivel találkozol. Amúgy meg ha tényleg érdekelne, akkor utána is lehet nézni, ráadásul nem is nagyon kell keresgetni hogy megtaláld Keményné Dr. Pálffy Katalin könyvét, aki a bevezetés a pszichológiába című könyvet írta. És ott rengeteg dolgot megtudhatsz. De ott van Etkinson könyve, akit mindenki ismer aki szeret foglalkozni a pszichológiával. A könyve elején már ott is lehetőséged van erre választ kapni. Így tehát teljesen értelmetlen a kérdésed, ráadásul hivalkodó.
3/6 anonim válasza:
Gondoltam hozzászólok, de látva az értelmes válasz megítélését, megállapítom, nem érdemes. Kérdésedre nem itt fogsz mértékadó választ kapni.
5/6 A kérdező kommentje:
Érdekes meglátás (2.). Nem gondoltam volna, hogy ennyire hivalkodónak, flegmának tűnik egy ilyen kérdés, de oké. 🙂
Különben ez egy lehetséges kérdés az ellenőrzőmből, nem én találtam ki így. Utánanéztem, csak csupán kíváncsi voltam, tud-e valaki plussz infót hozzátenni.
Köszönöm a választ!
2020. nov. 30. 21:24
6/6 anonim válasza:
#2 Ugyanezt oktatják egyetemeken is pszichológia történetből, hogy eredetileg filozófia volt, majd az orvostudomány fellendülésével vált tudománnyá, mert rájöttek, hogy csak anatómiai alapokon nem lehet megmagyarázni az emberi viselkedést. Cserébe az orvostudomány is hozzátette a magáét a pszichológiához (mint filozófia), mert rájöttek, hogy egyes viselkedésbeli elváltozásoknak szervi okai is lehetnek, így egyesült a filozófiai irányzat és a tudomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!