Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerintetek milyen mély a...

Szerintetek milyen mély a nyúl ürege ?

Figyelt kérdés
Valaki elindult már lefelé ? És milyen mélyre jutott ?

2020. nov. 8. 19:19
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
LeNYÚLik egészen a pokolig.Lejutni odáig könnyebb mint azután onnan visszakapaszkodni.
2020. nov. 8. 19:27
 2/9 Wadmalac ***** válasza:
88%
Ha próbáltál már tormát tökéletesen kiásni, akkor tudod, nincs alsó határa.
2020. nov. 9. 09:45
 3/9 Tislerics Máté ***** válasza:
54%

,,Valaki elindult már lefelé ?"

Sokféleképpen lehet utánamenni a dolgoknak. Megérteni, hogy mit, miért tapasztalunk. Mi lehet a háttérben, ami még ismertlen. A már bizonyított ismeretek azok, amik a lehető legjobban képesek leírni azt, amit tapasztalunk. A világban ugyanis vannak kauzális összefüggések. Bizonyos dolgok megtörténnek és ezek is előidéznek jelenségeket. Ezek megismerését végzi a tudomány. Így tud az ember egyre többet megtudni a valóságról. Csak az tekinthető természettudományos elméletnek, ami egymástól függetlenül is, bármikor, bárki által elvégezhető, több eltérő módszeren alapuló kísérlet segítségével is képes bizonyítani olyan hipotézist, ami megmagyarázza a természetben tapasztalt jeleségek közti összefüggéseket.

Persze vannak más olyan módszerek, amik próbálnak sikereket elérni, mint a tudomány. De ezek már az elméletalkotás elején megbuknak. Leginkább azért, mert nem lehet őket bebizonyítani, vagy nem lehet beilleszteni a meglévő ismeretekbe, tapasztaltokba. Tehát ezeket ha nem is kell kapásból elutasítani, de mindenképpen helyén kell kezelni, vagy áltudománynak kell minősíteni, ha bizonyítottnak tekintik (tévesen) magukat. Lásd.: #vallás, #ezoteria, #mágia, stb...

,,És milyen mélyre jutott?" Ezt senki sem tudhatja. Minden egyes tudományos elmélet, ami bizonyíthatóan megmagyarázza a természetben tapasztalt jelenségeket csak egy nagy kirakós játék eleme. A világmindenség tele van rejtélyekkel. Fogalmunk sincs meddig lehet még kutatni. Bizonyra a Mindenség Elmélete (TOE) is csak a jéghegy csúcsa lenne a fizikában. (Vagy abban, amit ma fizikának nevezünk...)

2020. nov. 9. 09:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, melyik nyúlé. El lehet kezdeni leereszkedni benne, de menet közben már nem fogjuk tudni, hogy az univerzum titkai fedik-e fel magukat, vagy a saját agyunk rejtett titkait látjuk. Más szóval: a nyúl ürege egy elvarázsolt kastély is lehet, és néha nagyon nehéz eldönteni, hogy mit is látunk. Márpedig ha az átlagember nem ért valamit, akkor kreál hozzá értelmet, és innentől már egy másik nyúl üregében szédelgünk, aminek nincs sok köze ahhoz, amit keresünk.
2020. nov. 9. 21:45
 5/9 D-Mano ***** válasza:
58%

Az emberiség nagy része az álom az álomban az álomban az álomban… állapotban van. Egyszerűen annyira megszokta, hogy mi LEHET igazság, és mi nem, hogyha a tagadhatatlan bizonyítékokat az orra alá is dörgölik, akkor sem érti meg, hogy az a valóság, hanem továbbra is hisz az ő elvont Mátrixában; azon belül látja, értelmezi a valóságot, és az azon kívülről érkező problémák tömkelegét is csak azon belül képes értelmezni.

Én több álomrétegből is felébredtem már, és egyre jobban nem értem az alvókat. Nekem egy-két „keltegetés” (szememet felnyitó információ) is elég volt az ébredéshez, a legtöbb ember pedig annak többszörösére sem ébred fel.

Ja és a tököm teli van az igazsággal. Sokkal jobban örülnék, ha nem tudnék róla semmit. Mert boldog a tudatlanság, ezt sajnos kib. szott tapasztalatból mondom. De egyszerűen bennem van a kényszer, hogy egyre mélyebben ismerjem meg az igazságot annak ellenére, hogy minél mélyebbre kerülök benne, annál inkább menekülnék előle.

De a nyúl üregének mélye tart a végtelenhez. Mivel lezárt, teljes tudásnak feltételezni bármit is, amit tudunk, az „Sötét Tudás”.

A „Sötét Tudásról”

[link]

Tudom-tudom, ez egy link, ezt nyűg megnyitni, még nagyobb nyűg elolvasni... Aki az igazságot látni nem akarja, az ezt a linket se nyissa meg. Áldás, békesség!

2020. nov. 10. 00:38
 6/9 A kérdező kommentje:

nna....... hát örömmel tölt el , hogy vannak akik kapisgálják a dolgokat , de az kevésbé , hogy van akinek fogalma sincs róla.

És gondolom oka van annak , hogy néhány embert presszionálnak ,hogy túrjon az anyaföldben, a dolgok igaz ismeretét keresvén.

És ha leér a legeslegaljára akkor ott talál majd valamit , ami felér a legnagyobb jutalommal.

És azért utálja , mert minél mélyebbre jut annál jobban rájön arra , hogy nagyon , nagyon át van baxva az agyunk, és úgy vagyunk félre vezetve , hogy örömmel, saját akaratból, sétálunk bele a vesztünkbe.

2020. nov. 10. 14:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Értem... akkor ez ezotéria témakör, nem pedig tudomány.
2020. nov. 10. 14:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Sztem k.vamély!
2020. dec. 11. 15:18
 9/9 anonim válasza:
Én egyszer követtem egy nyúlat és Csodaországba jutottam.....
2021. ápr. 8. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!