Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik pszichológiai teszttel...

Nienorniniel kérdése:

Melyik pszichológiai teszttel lehet legpontosabban besorolni személyiségzavaros embereket a különböző típusokba?

Figyelt kérdés

És van olyan teszt amiben az is kiderül hogy milyen személyiségzavarok között vannak átfedései az adott betegnek? Pl. Egy BPD aki nárcisztikus vagy éppen hisztirónikus tüneteket is mutat

(bocs ha kicsit hülyén fogalmaztam, remélem érthető)

2020. nov. 13. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért nem csak egy teszt kérdése. A pszichiátriai diagnosztizálást külön tanítják, nem csak annyi, hogy fogok egy tesztet. :)
2020. nov. 13. 21:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez ilyen egyszerű lenne nem tanítanák egyetemen.
2020. nov. 13. 22:25
 3/4 A kérdező kommentje:

Jó, ez így jogos...

Rosszul tettem fel a kérdést.

Akkor ha úgy teszem fel, hogy pszichiátrián mely tesztek segítségével szokták diagnosztizálni a személyiségzavaros embereket?

Korábban azt hittem hogy az MMPI az ami ezt a célt szolgálja, de felvilágosítottak hogy azt nem ezért íratják.

De akkor mi? Rohrschach?

2020. nov. 15. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A személyiség azon pszichofizikai rendszereknek a dinamikus szerveződése az egyénen belül, melyek meghatározzák jellemző viselkedését és gondolkodását

A Rorschach-tintafoltteszt egy komplex pszichológiai, diagnosztikai mérőeszköz, egyike a XX. század legáltalánosabban használt projektív tesztjeinek. Célja, hogy a pszichológus más vizsgálatok kiegészítése érdekében feltérképezhesse a vizsgálati személy személyiségstruktúráját.

[link]

2020. nov. 15. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!