Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A modern háborúkban senki sem...

Balasa Bence kérdése:

A modern háborúkban senki sem gondolja úgy hogy egy magasabb célért fog fegyvert?

Figyelt kérdés

két napja láttam az első Péter király című háborús filmet, ez az első világháborúról szól, Szerb szemszögből.

Persze, tudom hogy a háború szörnyű dolog, nagyon kevesen térnek haza épp testel, és még kevésbé épp lélekkel.

Csak a középkorban hittek benne hogy egy nemes célért gyilkolnak?

2020. nov. 24. 14:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

akkor itt is látszik a filmek és a valóság közti ellentét

vannak olyanok aki hiszik hogy jót cselekszenek

a másik oldalt pedig mindig csak a katonák traumáit lehet látni

2020. nov. 26. 07:28
 12/16 Wadmalac ***** válasza:

Volt egy film, ami ezzel a nézettel erősen szakít. Ha eltekintünk a hollywoodi blockbusterhez szükséges elemektől, elég jó.

A II. viláháború német ostromáról szól Szovjetúnióban (Leningrád, Sztálingrád), de nem csak egy szemszögből.

Elég jól felveti a kérdést, mennyi a harcban a hazavédelem eszméje és ezt mi minden árnyékolja.

[link]

2020. nov. 26. 07:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"vannak olyanok aki hiszik hogy jót cselekszenek

a másik oldalt pedig mindig csak a katonák traumáit lehet látni"

Nem tudom, mennyire általános, de előfordul, hogy elhivatottságból indul valaki harcolni, és menet közben ez a cél eltűnik a szeme elől, értelmét veszti, ahogy megjárja a poklot.

2020. nov. 26. 12:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

És persze ott van Al Bundy elhíresült mondata a Rém Rendes Család sorozatból: Bátor katonáink hősiesen küzdenek a Közel-Keleten, hogy az olaj hordónkénti árát 100 dollár alatt tartsák.

:))

2020. nov. 26. 14:45
 15/16 Wadmalac ***** válasza:
100%

Na ja.

Esetlegesen voltak olyan II. világháborús német katonák is, akik nem a náci elvekért, de azért küzdöttek, hogy győzelem esetén eredményként majd otthon olcsóbb lesz a kenyér.

2020. nov. 30. 10:16
 16/16 anonim válasza:
Szerintem sosem volt ilyen nemes cél. (A kitervelők fejében legalábbis nem). Ami a közkatonákat illeti, ők felfoghatták úgy, hogy valami nagyobb jót szolgálnak, de szerintem érdekek nélkül sosem került háborúra sor.
2021. ápr. 11. 00:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!