Nehéz idők jönnek a világban? Ez a kis nyughatatlan faj összehozza majd a 3- ik Világhàborút?
"kis nyughatatlan faj"
Nem értem kikre gondolsz és miért fejtsd ki majd utána megpróbálok válaszolni.
4
Az emberekre. Az egész történelemben kis nyughatatlanok voltak, kavarták a szart és írtották egymást.
Nos teljes egyetértés az emberiségben valószínű sosem lesz. ebből mindig is voltak konfliktusok, és azok javarészt elmérgesedve vérengzésekké és háborúkká alakultak.
Szóval persze természetesen lesz háború.
Itt viszont az is a kérdés akkor hogy mit lehet érteni világháború alatt.
Merthogy ebben a szép hosszú "békeidőszakban" ami a 2. vh óta eltelt annyi véres háborút vívott és vív ma is az emberiség hogy nem csak a 3. de a 4. és 5. VH is túl vagyunk már és várjuk a 6. -ost.
Én úgy számolom a világháborúkat, hogy 1989 - 1990-ben volt a harmadik.
Ezt pénzzel vívták meg, némi lövöldés Romániában volt.
A negyedik most folyik pénzzel, és információval vívják.
Az ember olyan természetű élőlény, hogy háborúzik .
A gyalogsági csapásmérés csak egy fajtája a lehetőségeknek.
a 2.Vh óta nem telt el nap ,hogy a világ valamely részén ne lett volna lokális háború.
a 3. világháború meg már javában tart.
a kezdetén csak még ilyen szoftos ,
a támadás több frontos , (ahogy fentebb is jelzik)
kiber , biológiai , és a gyalogos megszállás is megtörtént (ill. folyamatosan történik).
és ahogy elmélyedünk benne lesz ez még keményebb és véresebb is.
Huntington: A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása
Szerintem ez jól leírja, mi zajlik most, és mi várható.
Nem biztos, hogy több lesz a fegyveres konfliktus, mint mostanság, de a hatalmi harc jelenleg is - kíméletlenül - zajlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!