Mivel foglaljam le evés közben a mozgékony babámat?
Adj neki is egy kanalat ha el akarja venni a tiédet. Próbálkozni szeretne.
És ha bele nyúl a tálba, mi lesz? Maszatos. Majd letörlöd.
Amig nem ült önállóan, ölbe véve etettem. Oldalra fordulva ült, így az egyik karjával eleve nem tudott hadonászni. A tálka az asztalon volt, azt nem érte el, csak a kanálra kellett vigyáznom, hogy ne üsse ki a kezemből. De ha nem akart tovább enni, azonnal elengedtem, és befejeztük az ebédet.
Amikortól stabilan ült, kissámlin ülve evett, a hokedli volt az asztala. Ő is kapott kanalat, és amig nem direkt az asztalra lapátolta vele az ételt, hagytam próbálkozni. Én közben egy másik kanállal etettem, hogy valami a szájába is jusson. Igyekeztem megakadályozni, hogy véletlenül felborítsa a tányért, de ha szándékosan, a vicc kedvéért, vagy kísérletezésképpen csinálta, vége volt az evésnek. Ha elment, szintén az egészségére kívántam az ebédet, és elraktam a maradékot. Esetleg kicsit előbbre hoztam az uzsonnát, és valami tartalmasabbat adtam neki.
Elég hamar átlátta az összefüggést: ha enni akar, a fenekén kell maradnia.
10 hónaposan semmilyen mesét ne nézzen!
Se evés közben, se máskor.
Mesenézés semmi esetre sem. Te mesélhetsz neki, kerekíthess saját kis etetős mesét neki.
Ha az evés közbeni tévénézésre rászoktatod, később az lesz a bajod, hogy nem tudod leszoktatni róla. Ne így rögzüljön benne az étkezés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!