Melyik néphez tartozhattak az igazi trójaik?
Azon a területen, ahol éltek, elvileg nem lehettek görögök és nem is imádták a görög isteneket.
A hettitákhoz tartoztak vagy azokkal voltak rokon nép?
Nem olyan régen hallottam egy olyan teóriát, hogy ha Szép Heléna létezett, akkor igazából azért szökött Trójába, mert az ott élő nép több jogot adott a nőknek, mint a görög.
"elvileg nem lehettek görögök és nem is imádták a görög isteneket."
Hát ez azért ebben a formában nem állja meg a helyét, hiszen Zeusz fiától, Dardanosztól származtatták magukat.
Elvileg műkénéi görögök, akhájok lakták.
De csak az alapján, amit Homérosz írt, nem?
Wikin ezt találtam:
"Etymological analysis by linguists revealed that they were not native Greek names, suggesting that the Trojans were not Greek."
"Frank Starke of the University of Tübingen argued that the name of Priam, king of Troy at the time of the Trojan War, is related to the Luwian compound Priimuua, which means "exceptionally courageous". Starke adds: "The certainty is growing that Wilusa/Troy belonged to the greater Luwian-speaking community,"
Ez pedig elvileg egy hettitával rokon nyelv. Magyarul nem találtam emg "luwian".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!