1700-as években hogy öltöztek a falvakon?
Szerintem annyira nem voltak még akkor ruhák, egy méretre vágott vászondarabot magukra kötöttek vagy ilyesmi.
Legalábbis a "parasztok", mert aki földesúr volt, annak volt azért szép ruhái biztosan :)
köszönöm a választ! és a földesúr családjának a háza miben különbözött a többi lakosétól? miből épültek a házak? köszönöm, ha válaszolsz, és hogy válaszoltál!
ja, és minden ilyen válaszért felfele értékelek :)
vmi ilyesmi, bár ugye földrajzi helytől, országtól is függ. Nézz meg egy háromtestőrös filmet, az ilyenkor játszódik.
Szerintem keress rá olyan filmekre,amelyek ebben a korban játszódnak.(nem csak az előbb említettre gondolok...)
Az ilyen filmekben minden kérdésedre megtalálod a választ :)
Voltak ruháik, ing, gatya, süveg, a nőknek szoknya helyett egy derék köré kötött kötényszerűségük volt, ők is hordtak inget, az asszonyok főkötőben jártak, és a lányoknak is volt fejdíszük. Lábbeliként bocskor szolgált. Több országban reneszánsz, vagy kora barokk ruhákban járt a nép.
Magyar népviselet:
itt a régebbi viselet leginkább a 18. századra utal.
köszönöm szépen mindenkinek.
15:38-nek: ezt én is tudom :D ha mondtál volna filmcímeket... na mindegy ... azért köszi neked is :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!