Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » 1700-as években hogy öltöztek...

1700-as években hogy öltöztek a falvakon?

Figyelt kérdés
Mindenki koszos, szakadt ruhákban járt?
2010. júl. 28. 11:29
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem annyira nem voltak még akkor ruhák, egy méretre vágott vászondarabot magukra kötöttek vagy ilyesmi.

Legalábbis a "parasztok", mert aki földesúr volt, annak volt azért szép ruhái biztosan :)

2010. júl. 28. 12:04
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ! és a földesúr családjának a háza miben különbözött a többi lakosétól? miből épültek a házak? köszönöm, ha válaszolsz, és hogy válaszoltál!

ja, és minden ilyen válaszért felfele értékelek :)

2010. júl. 28. 12:07
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

vmi ilyesmi, bár ugye földrajzi helytől, országtól is függ. Nézz meg egy háromtestőrös filmet, az ilyenkor játszódik.

2010. júl. 28. 12:20
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :) és a nők? ok, akkor megnézem a három testőrt :D
2010. júl. 28. 12:32
 5/8 anonim válasza:

Szerintem keress rá olyan filmekre,amelyek ebben a korban játszódnak.(nem csak az előbb említettre gondolok...)

Az ilyen filmekben minden kérdésedre megtalálod a választ :)

2010. júl. 28. 15:38
 6/8 anonim ***** válasza:
A házak a parasztoknak vályogtéglából volt, ez nagyjából szamla és agyag keveréke, ablak nemigen volt rajta. A gazdagoké rendes égetett téglából, üvegablakkal, wc-vel, fürdőkáddal mindennel :)
2010. júl. 28. 15:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Voltak ruháik, ing, gatya, süveg, a nőknek szoknya helyett egy derék köré kötött kötényszerűségük volt, ők is hordtak inget, az asszonyok főkötőben jártak, és a lányoknak is volt fejdíszük. Lábbeliként bocskor szolgált. Több országban reneszánsz, vagy kora barokk ruhákban járt a nép.

Magyar népviselet:

[link]

itt a régebbi viselet leginkább a 18. századra utal.

2010. júl. 28. 16:15
 8/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen mindenkinek.

15:38-nek: ezt én is tudom :D ha mondtál volna filmcímeket... na mindegy ... azért köszi neked is :)

2010. júl. 29. 09:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!