Ha Európa háromnegyede homoksivatag lenne, akkor mekkora lenne a kontinens népsűrűsége?
Neked meg bonyolult súlyozott mértékbe gondolkodni, nem egyenlően oszlik meg a népesség, ahogy te számítgattad, az Európai 100 fő/km2 jó része úgy összpontosul, hogy Hollandia, Belgium, Anglia, Németország sűrűn lakottak, ezeken kivül eső nemzeteknél már inkább centrálisan oszlik meg a lakossági eloszlás, vannak sűrűn lakott központok körülötte ritkán lakottakkal.
Meg azért nem láttam mit írtál, mert már a számok alapján megállapítottam, hogy hülyeség az amit leírtál, ami nem feltételezi azt, hogy lehetne több megoldás is.
Szerintem ez erősen függene a lakosság minőségétől, szirgalmától, munkaképességétől és a politikától, mely irányítja a lakosságot...
Ugyanis a masszív homoksivatag is okos gazdálkodással virágzó paradicsommá alakítható (lenne) a világ bármely részén, ez szándék, szorgalom, munka kérdése. Mint ahogy a folyamat fordítva is elvégezhető: amennyiben az erdőket kiirtjuk, a talajt kiraboljuk, kizsákmányoljuk, az értékes humuszt feléljük, akkor bizony minden elsivatagosodik egyszer, csakis idő kérdése...
Egy 76% vízfelülettel rendelkező bolygó esetén meglepő volna ettől eltérő logikus választ adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!