Szent István mint hazaáruló? Bővebben lent
A pogány magyar lakosságnak akkoriban bizonyára nagy érvágást jelentett, hogy korábbi hitüket egyszer csak betiltották és helyette egy teljesen másik vallást tettek kötelezővé.
Sokszor elhangzik, hogy a magyarság hosszú távú fennmaradását biztosította ezzel, de akkoriban egyik szomszédos nagyhatalom se volt elég erős a Magyar fejedelemség eltiprásához. A N-R. császárság többször is próbálkozott, hogy hűbéresévé tegye az országot(ez már a keresztény korszakban volt) de valamennyiszer csúnyán helyre lettek téve. Szerintem pogányként is ugyanúgy megtudtuk volna védeni magunkat.
A kijevi fejedelemség erős állam volt akkoriban, de velük jóba voltunk, Bizáncnak meg a kisebb gondja is nagyobb volt mint a magyarok
Szóval akkor ki dózerolt volna le bennünket abban az időben?
Litvánia is még javában pogány állam volt amikor nagyhatalommá vált, szerintem a magyarok számára se lett volna ez lehetetlen.
Lehetséges, hogy Vajk a saját egyéni érdekei miatt vetette fel a kereszténységet az egész országgal, de amúgy ez szükségtelen lett volna?
Nem tudom eldönteni mit gondoljak a témáról, ezért vagyok kíváncsi a ti véleményetekre és érveitekre :)
"Lehetséges, hogy Vajk a saját egyéni érdekei miatt vetette fel a kereszténységet az egész országgal, de amúgy ez szükségtelen lett volna?"
Kifejtenéd egészen pontosan mit értesz ez alatt? 😜
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!