Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mi ez a szinte népbetegséggé...

Mi ez a szinte népbetegséggé vàlt szòtagolàs?

Figyelt kérdés

Eleinte csak a fiatalabbaknàl tûnt fel,de ma màr minden korosztàlynàl megfigyelhetõ.

Pont itt is egy példa,az elõzõ mondatomban. A "megfigyelhetõ". Ezt sok ember külön ìrnà le. Ezek a meg-el kezdõdõ szavak... pl. megfàzàs, az nem "meg fàzàs". Kicsit idegesìtõ.De a "ki"-vel kezdõ szavakat is szétszedik...stb stb

#Helyesìràs #Szòtagolàs
2018. dec. 11. 12:42
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Neked is ment a piros . Igazad van,ez fontosabb :D
2018. dec. 11. 15:07
 12/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm aki a kérdésre válaszol. Annak zöld megy.
2018. dec. 11. 15:10
 13/30 anonim ***** válasza:

"hadd (felszólító mód)... Ezek sajnos kardinális, gyakori hibák."

Olvasni!

"Egyébként nem hinném, hogy ma rosszabb lenne átlagában az emberek írása, mint volt, inkább csak szembetűnőbb az internetes tartalmak miatt.

Úgy gondolom, hogy a nyugdíjas korosztálynak jelentősen gyengébb a helyesírása, mint a huszonéves korosztálynak."

Szerintem minden vénember emlékszik rá, hogy általános iskolában a negyven fős osztályban volt kettő, akinek a hétköznapi szinten baja volt a helyesírással. És egy, akire illett a ma elterjedt kifejezés, hogy funkcionális analfabéta. Ma meg ez elterjedt kifejezés. Nemhogy helyesírás, érteni nem értenek ma...

2018. dec. 11. 19:48
 14/30 TappancsMancs ***** válasza:
Szerintem nem értik, hogy az egy szó, egy kifejezés, így aztán külön írják. Véleményem szerint ennyi a dolog nyitja, ugyanis több leütés még egy szóközt is odabiggyeszteni, mint egybeírni.
2018. dec. 12. 14:17
 15/30 BringaManó ***** válasza:

"Szerintem nem értik, hogy az egy szó, egy kifejezés"

Ez mit jelent?...

A piros kalap egy szó, egy kifejezés?

A "sarokba állás" egy szó, egy kifejezés?

"így aztán külön írják."

Mármint "különírják", egybe. Mert egy szó...

2018. dec. 12. 14:59
 16/30 BringaManó ***** válasza:

#5: "hadd (felszólító mód)"

:-o

2018. dec. 12. 14:59
 17/30 BringaManó ***** válasza:

"nem szóltam le senkit"

Igen? Hát én is leszólásnak venném, ha bármelyik szokásomra azt írnád, hogy "népbetegséggé vált"...

2018. dec. 12. 15:02
 18/30 TappancsMancs ***** válasza:

Igen így visszanézve tényleg kétséges az értelme, javítom.

Szerintem nem értik, hogy az egy *darab szó, egy kifejezés.

2018. dec. 12. 15:15
 19/30 A kérdező kommentje:
Nem írtam hogy népbetegség,azt írtam szinte azzá vált. Tanuljatok már meg magyarul. És ha Én leszólok valakit,azt majd észreveszed.
2018. dec. 12. 15:37
 20/30 BringaManó ***** válasza:

"Nem írtam hogy népbetegség, azt írtam szinte azzá vált."

:-DDD

remélem, vicc volt :-)

(ha azt mondom, hogy XY szinte egy hatalmas barom, akkor ez egyáltalán nem bántó rá nézve, igaz?)

2018. dec. 12. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!