Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért kelnek ki magukból...

Miért kelnek ki magukból egyesek ha helyesírási hibát látnak?

Figyelt kérdés
Jól emlékszem én egy jó gyenge kettes voltam nyelvtanból. Bár mindig igyekszek odafigyelni hogy írok, ha kapkodok, akkor is felcserélem a betűket, vagy mellényomom a billentyűt. Szóval van mit okolni is. De sokszor nézem, hogy vannak olyan hibák amik nem helyesírást követőek, hanem tájszólás sajátossága. De nem értem, hogy egyeseket miért iritálja a helyesírás és miért kell alul iskolázottnak mondani az illetőt?
2010. jún. 26. 21:29
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Na ez jó! Már mint a hibajelző. Rengetegszer van hogy látom rosszul írtam, elkezdem kimondani magamba, hogy hogy is van helyesen, variálom a betűket, mégsem tudom leírni.

Annak aki azt írta igénytelen vagyok üzenem, hogy siket vagyok és elég szar hallás útján tanultam meg azt a rohadt kettes. Minél inkább szekáltak vele annál inkább begörcsöltem.

A kérdés csak azért jött elő mert volt egy szó a faddjak (fagyjak)és mindenki kiborult ezen és már tök lényegtelené vált a kérdés. Vagyis mindenki leoffolta.

2010. jún. 26. 21:59
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nos én hosszú gyakoris "pályafutásom" alatt összesen kétszer "kötöttem bele" helyesírási dologba.

Az egyik az "új" helyett "ujj" használata volt, a másik meg olyan szinten nem "központozott" (se vesszők, se mondatvégi írásjelek), hogy konkrétan 3 különböző módon lehetett értelmezni amit írt, úgyhogy leírtam a 3 lehetőséget és megkértem, hogy válasszon.

Ebből sejthető, hogy engem csak az zavar igazán, ha a helyesírási hibák már az érthetőség rovására mennek.

Ez viszont nagyon zavar, gondolom nem kell részleteznem, hogy miért. :)

Egyébként én is írtam már le pl olyat, hogy "munkálya", sőt utána még mutattam is páromnak, hogy nézd ez az idióta mennyire nem tud írni... aztán láttam, hogy én voltam... :D:D:D néha megesik... :D

2010. jún. 26. 22:03
 23/26 anonim ***** válasza:
68%

Bocs, most én is offolni fogok. Az a kérdés, amit te emlegetsz kegyetlen jó volt, pont a tied előtt olvastam, és még mindig itt vihogok rajta, el is mentettem magamnak a linket. Hihetetlen szellemes válaszok érkeztek rá.

Amúgy én például csak akkor szoktam belekötni dolgokba, ha válaszolok is a kérdésre. Magyar szakos vagyok, engem nagyon zavarnak a hibák. Nem is a bonyolultabb szavakkal van bajom, hanem egyszerűekkel, amikről messziről ordít, hogy rosszul írták őket. Meg a halálom az a magaskultúra, ahogy a hadd alakot hagy-nak írják/mondják. Kár, hogy a kettő teljesen mást jelent, de ez őket alapvetően nem zavarja, nekem meg nagyon fáj. Van egy másik fórum, ahol írogatok, na ott folyton kritizálom a helyesírást, már többször voltam grammarnáci, de ez engem nem zavar, mert tudják, hogy ezt tanulom, és sokszor kérik is a segítségemet. Csak az az oldal nem anonim.

2010. jún. 26. 22:21
 24/26 anonim ***** válasza:
73%
Megjelent a bőcsész is. :) A második. ;)
2010. jún. 26. 22:24
 25/26 anonim válasza:
0%
Mert mind fas.szopóó...óóó ny...omo***rék :D
2010. jún. 28. 23:39
 26/26 anonim ***** válasza:
Az, hogy valaminek van egy-két hibája az egy dolog. Az viszont már gáz, ha valaki úgy ír, hogy "wok, h, puszcsi, sopingoltam egy ujj farit, stb.
2010. jún. 30. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!