Miért kelnek ki magukból egyesek ha helyesírási hibát látnak?
Jó eséllyel látszik, hogy elütés, avagy tájjelleg, netán valóban iskolai hiányosságok miatti a "rossz" írásmód. Ami persze relatív, hiszen a nyelv élő dolog, állandóan változik, sajnos nem mindig előnyére, de ez abszolút szubjektív.
Hogy pár év(tized) múlva jó lesz-e pl. a muszály? Ezen még a nyelvészek is vitatkoznak. Én mindenesetre szeretem, ha van egy alap, amihez valamennyire ragaszkodunk, ami irányt mutat.
Azért bosszantó, kiábrándító, mert igénytelenségre utal.
Megelégedtél a ketteseddel, így van mire rákenni, hogy egy lusta vagy. Nem helytelenül írsz, lusta nem törődöm személyiség vagy.
Senki nem úgy született, hogy tudta mit írunk ly-vel és mit j-vel. Ha valami nem ment, megnéztem hogyan kell írni. Van aki erre sem képes, elszomorító.
Nem kifogásokat kell keresni, hanem megtanulni, hogyan írjuk azt a szót. A helyesírás nem öröklés módján szerezhető, hanem tanulással.
Ideje lenne elkezdened végre!
lol gyakori kérdések fail?
<em>valami válasza:</em>
Vannak hibák,amikről pontosan látszik,hogy elütés pl. betűk felcserélése és vannak olyan hibák,amikről látszik,hogy az írójának fogalma sincs róla,hogy hogy van helyesen pl.menny ( a menj felszólító módú alakja)
Ami pedig teljesen kiborít,az a W-s szavak használata.Vagyis az amúgy v-s szavak w-vel történő használata pl.wagyok (ez nagyon bántja a szemem)
A legfontosabb pedig,hogy néha a helyesírás a szövegértést is akadályozza!
Volt egy olyan kérdés,aminél a válaszom után begépeltem a teljes szöveget helyesen,mert a kérdező még véletlenül sem talált el egyetlen szót sem.Már fizikailag fájt,amit láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!