Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért kelnek ki magukból...

Miért kelnek ki magukból egyesek ha helyesírási hibát látnak?

Figyelt kérdés
Jól emlékszem én egy jó gyenge kettes voltam nyelvtanból. Bár mindig igyekszek odafigyelni hogy írok, ha kapkodok, akkor is felcserélem a betűket, vagy mellényomom a billentyűt. Szóval van mit okolni is. De sokszor nézem, hogy vannak olyan hibák amik nem helyesírást követőek, hanem tájszólás sajátossága. De nem értem, hogy egyeseket miért iritálja a helyesírás és miért kell alul iskolázottnak mondani az illetőt?
2010. jún. 26. 21:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam szólni, ha olyat látok, mint "hejet, telyföl". A tájszólás viszont egy teljesen más dolog, sok esetben még vicces is. A gépelési hiba viszont egy újabb problémát vet fel. Legtöbben azt szokták magyarázatul adni, hogy siettek, de szerintem, ha van idejük ezen az oldalon lógni, akkor igazán odafigyelhetnének, hogy nem írtak-e el valamit. Én is szoktam melléütni, egyszerre két billentyűt lenyomni, az a és az e betűket fölcserélni, de átnézem, és nem küldöm el hibásan a szöveget.
2010. jún. 26. 21:38
 12/26 anonim válasza:
100%

Jó eséllyel látszik, hogy elütés, avagy tájjelleg, netán valóban iskolai hiányosságok miatti a "rossz" írásmód. Ami persze relatív, hiszen a nyelv élő dolog, állandóan változik, sajnos nem mindig előnyére, de ez abszolút szubjektív.

Hogy pár év(tized) múlva jó lesz-e pl. a muszály? Ezen még a nyelvészek is vitatkoznak. Én mindenesetre szeretem, ha van egy alap, amihez valamennyire ragaszkodunk, ami irányt mutat.

2010. jún. 26. 21:39
 13/26 anonim válasza:
61%

Azért bosszantó, kiábrándító, mert igénytelenségre utal.

Megelégedtél a ketteseddel, így van mire rákenni, hogy egy lusta vagy. Nem helytelenül írsz, lusta nem törődöm személyiség vagy.

Senki nem úgy született, hogy tudta mit írunk ly-vel és mit j-vel. Ha valami nem ment, megnéztem hogyan kell írni. Van aki erre sem képes, elszomorító.

Nem kifogásokat kell keresni, hanem megtanulni, hogyan írjuk azt a szót. A helyesírás nem öröklés módján szerezhető, hanem tanulással.

Ideje lenne elkezdened végre!

2010. jún. 26. 21:41
 14/26 anonim válasza:
100%
bocsi, meg fogsz ütni de nem iritálja hanem irritálja . Am firefox-nak van egy beépülő cuccosa ami kiemeli a hibásan leírt szavakat.
2010. jún. 26. 21:41
 15/26 anonim ***** válasza:
50%
<em>Mert zavaró!</em>
2010. jún. 26. 21:42
 16/26 anonim ***** válasza:
34%
<em>LazAn válasza:</em>
2010. jún. 26. 21:42
 17/26 anonim válasza:
61%

lol gyakori kérdések fail?

<em>valami válasza:</em>

2010. jún. 26. 21:43
 18/26 anonim ***** válasza:
64%
21:34! :) Grammarnazi! :D Lájkollak, én is így gondolom. :D A második.
2010. jún. 26. 21:45
 19/26 anonim válasza:
68%
zavar, egyszerűen butaságra vall és kész
2010. jún. 26. 21:54
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Vannak hibák,amikről pontosan látszik,hogy elütés pl. betűk felcserélése és vannak olyan hibák,amikről látszik,hogy az írójának fogalma sincs róla,hogy hogy van helyesen pl.menny ( a menj felszólító módú alakja)

Ami pedig teljesen kiborít,az a W-s szavak használata.Vagyis az amúgy v-s szavak w-vel történő használata pl.wagyok (ez nagyon bántja a szemem)

A legfontosabb pedig,hogy néha a helyesírás a szövegértést is akadályozza!

Volt egy olyan kérdés,aminél a válaszom után begépeltem a teljes szöveget helyesen,mert a kérdező még véletlenül sem talált el egyetlen szót sem.Már fizikailag fájt,amit láttam.

2010. jún. 26. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!