Szégyenli v szégyelli? Tudom h magyar létemre tudnom kellene de hát mit tehetek? Ez van!
Figyelt kérdés
2008. okt. 31. 10:29
1/13 anonim válasza:
"Szégyelli"! Valószínű, az kavarhatott meg, hogy a főnévi forma valóban a "szégyen".
3/13 anonim válasza:
A 65. pontot nézd meg. A helyes: szégyelli!
5/13 anonim válasza:
A 'megbocsát' és a 'megbocsájt' is helyes, stilisztikai különbség van köztük, a 'megbocsájt' archaikus, régiesebb kifejezés.
7/13 anonim válasza:
Nem igaz,hogy csak stilisztikai különbség van köztük.Egészen mást jelent a kettő.Az egyik azt jelenti,hogy valaki a másik bűnével szemben elnéző,a másik pedig azt,hogy valamit valahova irányít,küld,vezet.Hogy melyik melyik,arra restellem,de már nem emlékszem.
8/13 A kérdező kommentje:
csak köszönni tudom !:)
2008. nov. 1. 09:19
9/13 anonim válasza:
Szégyelli.
És most jön a javítás. Így helyes: Tudom (vessző) hogy magyar létemre tudnom kellene (vessző) de hát mit tehetek (kérdőjel)
10/13 anonim válasza:
bocsát: elnéz. pl. bocsáss meg!
bocsájt: küld. pl. bebocsájtást kérünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!