Kémiaszakkör, programozómatematikus, osztályozóértekezlet, észszerűsít, javítóérettségi : ezeket milyen szabály szerint írjuk egybe?
Kitöltöttem ezt a helyesírás tesztet és nahát minden másképp kellene írni, mint ahogyan tudtad. Milyen rejtélyes szabályok állnak a háttérban ?
még az ELTÉ-n is rosszul írják [link] meg mindenhol miért?
A kémiaszakkör nekem oké, mert hat szótag alatt vagyon (ha még megvan az a szabály), az ésszerű(sít) > észszerű(sít) a legújabb helyesírási szabályozással jött be (hogy a kánya vigye el őket - sohasem fogom tudni megtanulni:(
[link] (603. oldal)
...de a magyarhelyesíras.hu még nem ismeri, és az MTA helyesírási tanácsadója sem - [link]
És a többi:
De a már linkelt helyesírás szabályai_változások linken:
605. oldal - javítóérettségi
606. oldal - osztályozóértekezlet
607. oldal - programozómatematikus
S valószínűleg azért írja mindenki mindenhol rosszul, mert nem álltak át az újra, hozzám hasonlóan ők sem tudják. Sejtheted, ha az MTA sem bírta ennyi idő alatt frissíteni...
Én a magam réséről maradok a réginél, mert még ha én tudom is, hogy elvileg így kellene írni,
-tiltakozik a nyelvérzékem
-a többség műveletlen hülyének néz, ha az új szabályzatot követem, nem a régit.
programozó matematikus, osztályozó értekezlet, ésszerűsít, javító érettségi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!