Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ha most balkezes vagyok, de...

Ha most balkezes vagyok, de magamra eroltetem, hogy nyelvtanulas kozben a jobb kezemet hasznaljam irasra, jobban megy majd egy nyelv elsajatitasa?

Figyelt kérdés

Mivel az agy nyelvi resze a bal oldalon helyezkedik, el, ami pedig a mi jobb oldalunkat koordinalja, elmeletileg a jobbkezes embereknek konyebb egy nyelvet elsajatitaniuk, amit ezen iseretek alapjan, realisnak tartok, szerintetek mukodne, jobban menne?

(nem mentem bele ebbe a temaba annyira szoval ha baromsag a kerdes bocsi, es vilagositsatok fel legyszives miert!?

Koszonom a valaszokat, tovabbi szep napot!

2017. aug. 29. 20:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem egy agy nem úgy működik, hogy ha átrakunk egy feladatot az egyik féltekére, akkor több szabad hely marad a másikon.

Jobb a természetesség.

Egy amúgy is nehéz tevékenység, a nyelvtanulás közben kimerítő lehet, és hamar elveheti a kedved a tanulásától, ha közben mégegy feszült odafigyelést igénylő dolgot csinálsz ezzel az átszokással.

Persze, ha jobbról balra íródó nyelvet tanulsz, és bal kezes vagy, akkor látod, hogy mit írtál már le.

2017. szept. 14. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!