Ha most balkezes vagyok, de magamra eroltetem, hogy nyelvtanulas kozben a jobb kezemet hasznaljam irasra, jobban megy majd egy nyelv elsajatitasa?
Mivel az agy nyelvi resze a bal oldalon helyezkedik, el, ami pedig a mi jobb oldalunkat koordinalja, elmeletileg a jobbkezes embereknek konyebb egy nyelvet elsajatitaniuk, amit ezen iseretek alapjan, realisnak tartok, szerintetek mukodne, jobban menne?
(nem mentem bele ebbe a temaba annyira szoval ha baromsag a kerdes bocsi, es vilagositsatok fel legyszives miert!?
Koszonom a valaszokat, tovabbi szep napot!
Szerintem egy agy nem úgy működik, hogy ha átrakunk egy feladatot az egyik féltekére, akkor több szabad hely marad a másikon.
Jobb a természetesség.
Egy amúgy is nehéz tevékenység, a nyelvtanulás közben kimerítő lehet, és hamar elveheti a kedved a tanulásától, ha közben mégegy feszült odafigyelést igénylő dolgot csinálsz ezzel az átszokással.
Persze, ha jobbról balra íródó nyelvet tanulsz, és bal kezes vagy, akkor látod, hogy mit írtál már le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!