Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért zavarja az embereket...

Miért zavarja az embereket ennyire a helyesírás? A kérdést sem tudom megfogalmazni rendesen

Figyelt kérdés
szóval 2 kérdést is tettem ki de mindkettőt törölték...szerintem a helyesírás mijat mert más nem volt bene...de én diszgráfiás vagyok azért nem megy? sokszor úgy érzem kiközösítenek az emberek miata,nema kérdésemre hanem a helyesírásomra válaszolnak és ez ropant idegesít.miért vagytok ijenek?
2017. máj. 30. 17:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Mert néha annyira rossz az illető helyesírása, hogy már olvashatatlan a kérdés és nem lehet tudni, hogy mit akar az illető.

Egy szóval: igénytelenség.

Persze könnyű arra hivatkozni, hogy diszgráfiás vagy és nem tehetsz róla, de gondolom te sem szívesen társalogsz buta vagy csúnya emberekkel, pedig ők se tehetnek róla...

Fejleszd a helyesírásod, mert az bizony fejleszthető.

Pl. Egy önéletrajzot is ha elküldesz akárhová ilyen helyesírással, akkor végig se olvassák, hanem dobják is a szemétbe.

Ugyanez vonatkozik akármilyen hivatalos levélre.

2017. máj. 30. 17:24
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ember csak simán lusta helyesen írni, azt meg senki sem tudja, hogy ki az az 1000-ből 1 ember, aki más miatt nem tud.
2017. máj. 30. 17:24
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek, ugyanis volt egyszer egy zseniális, szorgalmas és művelt diszgráfiás munkatársam, aki az istenért nem tudott helyesen írni. Pedig minden másban topon volt, és őt is rettenetesen zavarta, de ezzel az egy dologgal nem tudott mit kezdeni. Addig én is úgy gondoltam, hogy az igénytelenség a rossz helyesírás oka, de ő megváltoztatta a véleményemet.

Azt tanácsolom, hogy:

1. kapcsold be a helyesírás-ellenőrzőt, figyeld az autocorrect javaslatait

2. A hosszabb kérdéseid végére írd oda, hogy ne haragudjatok a szörnyű helyesírásért, diszgráfiás vagyok.

Így talán kevesebben kötözködnek majd, mivel látják hogy tisztában vagy a rossz helyesírásoddal. Fel a fejjel.

2017. máj. 30. 17:43
 4/22 bollocks ***** válasza:
100%
Mert diszgráfiásként is tehetnél ellene minimális igényességgel. Például rászánsz fél percet, és futtatsz egy helyesírás-ellenőrzést. Vagy ha annyira pocsékul írsz, hogy a gép sem tudja, mit akarhatsz, akkor bediktálod valamelyik hangfelismerő szoftverbe, és ő lejegyzeteli helyetted. Mindkét megoldás nagyságrendekkel érthetőbb szöveget eredményezne.
2017. máj. 30. 17:43
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

A helyes írás nem zavarja az embereket, csak a helytelen.

Kérdező, akik nem ismernek, azok nem tudják, hogy diszgráfiás vagy, ezért azt hiszik, hogy nem tanultál meg helyesen írni, mert nem tudják, hogy ez nem a te hibád.

Egy jó tanács: Kapcsold be a böngésződben a helyesírás-ellenőrzést, az segít kijavítani a legtöbb hibádat. Ehhez telepítened kell például magyar szöveghez a magyar szótárat. Jobb gombbal kattintva kijön egy menü, abban van, hogy Nyelvek, vagy ilyesmi esetleg idegen nyelven. Erre rákattintva lehet telepíteni például a magyar szótárat. Beállítod, hogy helyesírás-ellenőrzés, és amit helytelennek találja, azt aláhúzza. Hasznos tud lenni, csak olyanok fognak benn maradni, hogy már helyett műár.

2017. máj. 30. 18:29
 6/22 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszt utolso
2017. máj. 30. 18:50
 7/22 dq ***** válasza:
87%
Nem zavarja az embereket a ennyire helyesírás. Pl a 444 a kevesedik leglátogatottabb oldal Magyarországon, pedig ott egyik szerkesztő sem használ helyesírás-ellenőrzőt (vagy helyesírást).
2017. máj. 30. 18:56
 8/22 A kérdező kommentje:
menyire?
2017. máj. 30. 19:01
 9/22 anonim ***** válasza:
A nyelv írásbeli változatának nem véletlenül vannak szabályai, hogy kell írásban kifejezni a mondandódat. Ha ugyanis nem veszi valaki figyelembe ezeket a szabályokat, csak össze-vissza ír (főleg sok esetben direkt), az rontja az érthetőséget, sőt, valamennyire bunkóság is. Kifejezi az illetőről az igénytelenséget, nemtörődömséget, miközben elvárja, hogy más átrágja magát a szarán. Ezért utálja sok ember ezt, ezen az oldalon is.
2017. máj. 30. 22:48
 10/22 A kérdező kommentje:
köszönöm ez kielégíttő válasz volt nagyjából :)
2017. máj. 31. 02:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!