Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mien, meik és társai?

Mien, meik és társai?

Figyelt kérdés

Honnan jönnek ezek? Nekünk még általános iskola 3 osztályban a fejünkbe verték hogy melyiket hogy írjuk.

És 5-10 éve még nem láttam ennyi szarvas hibát a kommentekben sehol. Én sem írok tökéletesen, és ok, nem dolgozatot írunk, de miért van ennyi alapvető hiba az utóbbi időben?

Nem tanítják már? Vagy már az a korosztály is kommentel, akinek még nem kell tudni?

2017. márc. 26. 20:50
1 2
 11/12 BringaManó ***** válasza:

#9 Komoly kérdés volt, vagy csak pojén? (bots, nem lehetett kihagyni)

azért nyelvész talán nem kell hozzá, hogy lássuk:

az egyik az "ily(en)/oly(an)" szóból jön,

a másik részei a "mi" + "ért".

az csak a véletlen műve, hogy ebben is ejtünk egy ugyanolyan j-t, de hát ettől még itt a szóelemzés elvét használjuk, ez van, ezt kell szeretni. (vagy "eszt"? "kel"?)

és szeretjük is! :-) (vagy "szerettyük"?)

2017. márc. 27. 12:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Én pedig azt hiszem, ezek mentesek mindenféle poéntól, jópofizástól. Itt kutyaközönséges tudatlanságról van szó. Rondán beszél (nem ronda szavakat használ, hanem a szavakat használja rondán), mert nem ismeri a szótövet. Az írásban próbálja utánozni a hangzást.

Aki poénkodik, érzékelteti valamilyen formában, ezt. Itt következetesen (ha lehet ide ezt a fogalmat használni) ugyanolyan módon használják, minden olyan szót, amely amúgy problémás.

Az elektronikus írás gyorsaságigénye más, alapvetően felismerhető a különbség. Nyugodtan mondhatjuk, ma ebben az országban ez az átlag szellemi színvonal. Sok mással is összhangban.

Ezek a szavak egy szerencsétlen tudatlan ember erőlködései, hogy megértesse magát.

2017. márc. 27. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!