Miért nem tudnak az emberek helyesen írni? Csak engem idegesít?
Leggyakrabban azt látom, hogy az igekötőt külön írják az ige előtt. Mögötte meg egybe.
Más nem is zavar, leírások meg ilyenek, csak ez az igekötős dolog. Ez nagyon fhuuu idegállapotba hoz:D
Nyomják a bölcsességeket, meg a szövegeket, de nem tud 2 szót helyesen LE ÍRNI (leírni).
..ès ez igaz felnőttélre, gyerekekre.
Számtalan oka lehet annak, hogy egy adott személy miért nem tud helyesen írni! Lustaság, érdektelenség, rossz oktatás, korlátozott taníttatási körülmények, változó világ, stb...
Nyilván az lenne a leginkább szívmelengető, ha a magyar nyelvet mindenki tökéletesen használná, de ez sajnos irreális elvárás. Nagyon sok eset van, amikor a helytelenül írók nem is tehetnek arról, hogy nem megy nekik. Például rossz körülmények vagy impotens oktatás miatt.
Idegeskedésed akkor lenne teljes mértékben jogos, ha az adott illető helyesírási hibáiért te is felelős lennél! :)
Köszönöm az igényes válaszokat !
Azért az idegesség túlzás, mondjuk úgy, hogy bántja a szemem.:D
Nem tudom, mostanában tanították, hogy hogyan kell biztosan jól írni az igekötős igéket-segédigéket?
Amit régen úgy tanítottak, hogy úgy lehet megnézni, hogy egybe vagy külön kell-e írni, hogy tagadjuk.
Pl. leakarom írni -ami helytelen- vagy le akarom írni?
Ha azt akarom megtudni, hogy melyikhez tartozik az igekötő, akkor tagadom:" nem akarom leírni", ebből megtudtam, hogy az írnihez tartozik az igekötő, szóval az "akarom"-mal nem írhatom egybe, csak az írni-vel.
Ha valaki meg tudja jobban fogalmazni, egyszerűbben;kérem, tegye meg.
Szerintem is nagy probléma a helyesírás manapság.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!