Fogadjuk az angol versenyre írod xD Én is itt tartok..
Amm ha rájöttél elmondhatnád :D
2016. nov. 16. 20:29
3/22 A kérdező kommentje:
Jol van xdd
2016. nov. 16. 20:31
4/22 anonim válasza:
Az utolsó előtti szerintem jó, Első.
Ellenben a hatodik nem: a both mindkettőt jelent, tehát az alany többesszámú kell legyen, tehát "Both boys have..."
2016. nov. 16. 20:32
5/22 anonim válasza:
'd had nem lehet, mert utána az ige 3 alakjának kéne állni,
would meg nem állhat if után.
Akkor szerinted minek a rövidítése a 'd, négyes?
2016. nov. 16. 20:40
6/22 anonim válasza:
De lehet would if után, akkor pedig "hajlandó lennél" a jelentése. Így az utolsó előtti mondat az jelenteni, hogy "Ha hajlandó lennél szedni a lábad, elérnénk a vonatot."
2016. nov. 16. 21:29
7/22 anonim válasza:
Miért beszélsz baromságokat?
Mo-n úgy tanítják, hogy sose használunk if után can, could, would...-ot.
Tess, itt egy angol kérdez-felelek oldal hasonló kérdésel
Már csak a Gyakorin oly sokszor emlegetett Dohár is tárgyalja az if után segédigéket, azon belül a would-ot külön.
2016. nov. 16. 23:15
9/22 anonim válasza:
Én 1 esetben tudom elképzelni az if utáni segédigét, ha a whether-t váltja fel. A conditional-ben, HAGYOMÁNYOS angolban, amit itthon tanítanak, abban biztosan nem használható. De felőlem mindenki azt használ, amit akar.
2016. nov. 16. 23:30
10/22 anonim válasza:
Hát nem tudom, te hol találtál olyan nézőpontot, ahonnan ezt az átfogó összképet látod, ami engem illet, így hirtelen azt tudom mondani, hogy a 70-es évek közepén megjelent tanárképzős angol nyelvtan és a 80-asok elején megjelent Kónya-Országh-féle Rendszeres angol nyelvtan is tárgyalja az if utáni would-ot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!