Egy két és fél oldalas irodalmi pályázatban mennyire elfogadhatóak a szóismétlések?

Igen, természetesen jó érzékkel kell kerülni a szóismétlést, hiszen ha túlságosan kerüli az ember, akkor meg pont az a nevetséges, hogy érződik rajta az "ez irányú "izzadságszag". :-)
De ahogy írtad, te is érzed, hogy nem szabad túlzásba esni, úgyhogy remélhetőleg ezzel nem lesz gond.
A szóismétlés hibája nem egyszerűen azt jelenti, hogy ismétlődik egy szó, hanem hogy mindezt zavaró módon teszi – de ezt nem tudnám pontosan megfogalmazni. Szerintem a legegyszerűbb, ha megkérsz valakit, hogy olvassa el, és jelölje be ha valahol zavarónak tűnik a szóismétlés. Egy "külső szem" mindig aranyat ér, amikor az ember már annyit dolgozott valami szövegen, hogy nem is tudja objektíven átolvasni... :-)
(Amúgy olyan is van, amikor direkt ismétel az ember egy-egy szót, különböző céllal lehet ilyet elkövetni – bár nálad nyilván nem ez a helyzet.)
Köszönöm szépen mindkettőtöknek, hogy kedvesen és értelmesen válaszoltatok! :) Féltem a "ha még ennyit sem tudsz, akkor milyen lehet a pályázatod" kommentektől, de nagyon örültem nektek. Ment a zöld kéz!
Igen, nálam is előfordult, hogy direkt nyomatékosítottam az ismétléssel, de nem ennél a szónál... Tegnap ellenőrizte anyu, szerinte nem voltak zavaróak. Ma este beküldöm a pályázatot, aztán kíváncsian várom az eredményeket... :) 16/L

„Féltem a "ha még ennyit sem tudsz, akkor milyen lehet a pályázatod" kommentektől”
Először pont ezt írtam, csak aztán kicsit átfogalmaztam. ;-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!