Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Helyesírás, értelmezhetőség a...

Helyesírás, értelmezhetőség a "Gyakorikérdések.hu" kapcsán. Renben van ez így?

Figyelt kérdés
Kényszerszabadságom ideje alatt találtam rá erre az oldalra. Nem tudom, hogy hány kérdés és válasz szerepelhet itt, de az biztos, hogy több ezer. (Most nem azt firtatom, hogy az általam elolvasott kérdések és válaszok közül mennyi az idióta, felesleges, a Google-ból sokkal egyszerűbben, szakszerűen megkereshető kérdés-válasz van. Ez sem kevés...) Ami ennél is jobban zavar és elkeserít, több száz kérdés-válasz elolvasása kapcsán: kritikán aluli a helyesírás, az értelmezhetőség, a mondatszerkesztés! Ha ezt a fórumot reprezentatívnak lehet tekinteni, akkor nagyon nagy baj van az oktatásban! Úgy a családban, mint az iskolákban. Félreértés ne essék: nem a mértékkel használt szlenggel és a ma divatos (mérsékletesen alkalmazott) rövídítésekkel van bajom, hanem azzal, ahogy mindez összeáll. Förtelmes helyesírás + förtelmes mondatszerkesztés + eröltetett rövídítések = nehezen érthető, szép magyar nyelvünket megcsúfoló, visszataszító igénytelenség! Ismerem az ellentábor válaszát: "Ez itt nem egy helyesírási fórum!", "Akinek problémája és kérdése van, attól még felteheti azt, ha nem tud helyesen írni és fogalmazni!" stb, stb. Ez igaz, (nem is vitatom a jogát...) de itt másról van szó! Ha magyarok vagyunk, tiszteljük meg magyarságunkat azzal, hogy törekedünk nyelvünk helyes használatára és ezáltal az érthetőségre! Renben van ez így?
2010. ápr. 11. 00:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos, szerintem igenis reprezentatív a "látlelet" ami ezeken az oldalakon látható. Sőt. Annyiból talán még kedvezőbb is a kép a valóságosnál, hogy a legszegényebbek és a legkevésbé müveltek nem is használják a netet. A legelkeserítőbb számomra az a jelenség, amikor a helyesírás szabályainak szinte szándékos sárbatiprását lehet tapasztalni, holmi divatok okán. Szomorú hogy így van.
2010. ápr. 11. 14:52
 12/12 anonim ***** válasza:
69%

Persze könnyű azzal magyarázni, hogy gépelési hiba. Ez nem is lenne baj, de pont ugyanott, ugyanannál a szónál. Félre ne érts, nem bántani akartalak. Ha meg csak tényleg elírtad, akkor ami rosszul van írva, az alá van húzva pirossal. Ezért is nem értem a sok hülyén és értelmetlenül fogalmazó embereket itt az oldalon. Ha nem is olvassa vissza az írását, mert olyan hosszú... hát ok, de azért azt csak lehet látni, hogy ott a piros kis csík..

Amúgy meg igen, ráharaptam rögtön a "renben"-re, de már annyiszor kimerítették ezt a témát, hogy nem lehet már nagyon mit írni. Ugyanazt meg nem akarom leírni minden egyes ilyen kérdésnél. :D Meg ha te tényleg "d" nélkül ismered a szót, akkor elég ironikus lenne, hogy pont te tetted fel ezt a kérdést. :D

(Látom azért a lepontozás megy rendesen :D Ja és mielőtt félreértenéd.. nem mondtam, hogy te voltál.. )

2010. ápr. 11. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!