Biztatóbb vagy bíztatóbb?
Figyelt kérdés
2016. máj. 1. 21:57
3/12 anonim válasza:
Hosszú í. Bízik-bíztat-bíztató. Nem alakul át mi pl a siratónál, ahol a sír a szótő, de a sirat az már egy külön szó. És most ezt a lehető legrosszabbul fogalmaztam meg, lehet, hogy a nyelvészek sörétessel lövöldöznének rám, de az a lényeg, hogy hosszú. :D
4/12 anonim válasza:
Rövid i, de a net korábban egyszerûen beírod a google-be, hogy 'biztat helyesírás', és rögtön az elsô találat megválaszolja a kérdésedet:
5/12 BringaManó válasza:
Nézd, a szótár szerint megrövidül az az í, tehát rövid i-vel írandó.
A nyelvészek miért lövöldöznének? Szerintük rövid?
Ha szerintük rövid, meg a szótár szerint is (meg a tanácsadó szoftver szerint is: [link] ), akkor elmondanád, hogy nálad milyen "párhuzamos világban" hosszú?... :-)
6/12 anonim válasza:
Én meg azt hittem, tudom. Nekem ez a magyar nyelv kínai :D Pedig olyan jó a helyesírásom. A fogalmazásom miatt gondoltam, hogy lövöldöznének, de ezek szerint nem csak azért. Pedig én olyan biztos voltam benne! :D mindegy, legalább ma is okosabb lettem. :)
7/12 anonim válasza:
Nem véletlen,hogy a Magyar nyelvet tartják az egyik legnehezebbnek.
8/12 BringaManó válasza:
#6 :-)
#7 Hát kinek melyik... – nekem az a legkönnyebb. :-)
10/12 anonim válasza:
Röviddel kell írni.
A helyesírásra pedig születni kell. :) Nekem mindig furcsa volt, amikor az osztálytársaim helyesírási dolgozatra tanultak, de valakinek én is ugyanilyen furcsa lehettem a fizikaképletekre meredő arcommal. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!