Hogy nevezik egy szóval az alábbit?
A személy egy cég tulajdonosa konferenciákat tart ahol több alkalmazott vállalkozás vezető jelent neki.
Az eggyik vállalkozás vezető élelmiszert gyárt a másik technológiát fejleszt a harmadik szórakoztató ipart vezet...stb És ezeknek a főnökének mi a titulusa? Több monopóliumot irányító személy melynek nagyobb befolyása van mint az államnak.
Körülbellül így tudom leírni milyen gazdag és fontos személyre gondolok természetesen nem tudom hogy létezik e ilyen de filmekben minden lehetséges.
Körülbelül olyan szót keresek mint az iparmágnás.
HA meghallom azonnal tudom melyik szó az amit keresek.
oligarcha
"Egy terület korlátlan ura, akinek ott döntő hatalma és befolyása van; kiskirály."
"Az oligarcha (vagy tartományúr) ógörög eredetű szó, amelynek jelentése egy nagyobb országrészen önhatalmúlag uralkodó főnemes, hatalmaskodó főúr, kiskirály."
wiki/szótár
Egy történetet írok és abba kell.
Utána nyomoztam és rájöttem hogy nincs olyan szó amit keresek! :( Marad a mágnás szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!