Az ésszerű mától észszerű, jobb ez így?
Figyelt kérdés
Ha nem, miért, ha igen, miért?2015. jún. 26. 20:36
1/21 A kérdező kommentje:
Aki esetleg nem olvasta volna, mától így helyes az új szótár szerint.
2015. jún. 26. 21:10
2/21 anonim válasza:
Szerintem nem jobb.
De bizonyára figyelembe vették, hogy nagyon sokan írták így, akkor a változtatást mondhatjuk ésszerűnek. :D
3/21 anonim válasza:
Nekem nem jobb, mert megszokásból így fogom írni, hogy ésszerű. :D
4/21 BringaManó válasza:
mától?? ezt ki mondta? szeptembertől, nemde?
(de még jövő szeptember 1-jéig a "régi" módon is "helyes" marad)
5/21 anonim válasza:
Azért lássuk be, hogy nem fog tudni sok ember (köztük én sem) átállni az új szabályzatra.
Eddig büszke voltam, hogy nincs gond a helyesírásommal és no lám helytelenül fogok írni egy darabig. :)
6/21 anonim válasza:
Nem mától, hanem szeptembertől, és onnantól még egy évig érvényben marad a mostani is, olvass figyelmesebben. Én továbbra is ésszerűnek fogom írni, mert a "szerű" önmagában nem értelmes szó, hülyeségnek tartom az új formát, és még sok másikat is. Tizensok év tökölés után már nevetséges kiadni az új szabályzatot.
7/21 fersk válasza:
Ez csak akkor lehetne ésszerű, ha a szabály MINDEN kettős mássalhangzó duplázódásra vonatkozna (pl.: bugygyant, rogygyant, fütytyent, tüszszent, locscsan stb.). Hehe, eNNYi aláhúzást még soha nem láttam az általam írt szövegben. :D
8/21 anonim válasza:
Tulajdonképpen teljesen mindegy... :D De jó, hogy feltetted ezt a kérdést, erről a módosításról nem tudtam, egészen eddig. :O
9/21 anonim válasza:
Nem jobb, a szerű inkább toldalék, mint szó, másrészt így bonyolultabb is. Harmadrészt bevett megszokott és a gyakorlatban problémamentes helyesírási szokást megváltoztatni értelmetlen.
Legjobb lenne, ha saját ABC-nket használnánk, ott a probléma megszűnne, mert minden hang egy karakter. (SZ = | )
10/21 BringaManó válasza:
Az a vicces, hogy eddig "mindenki" sírt, hogy milyen hülyén néz már ki az "ésszerű", hogy lehet ilyen bénán írni, de hülye az akadémia, most meg már ott tartunk (amikor még be sem vezették), hogy valaki képes leírni azt, hogy az eddigi szabályos forma (volt) a "bevett megszokott és a gyakorlatban problémamentes helyesírási szokás"... LOL xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!