A mai világban mennyire várható el az írott sajtótól a normális helyesírás?
Rendkívül zavaró számomra egy bizonyos sajtóorgánum, amit nem szeretnék megnevezni. Bármilyen cikkük jelenik meg, mindig hemzseg a helyesírási hibáktól. A mai világban persze ha ezt bárki felemlegeti, akkor ő a hibás és a nyevtannáci.
Szerintem egyszerű embereknél belefér az, hogy nem tudhatnak mindent, követhetnek el hibát, és nem kell mindenkit piszkálni a helyesírás miatt. De ma már a sajtóra is érvényes ez? Bennem van a hiba ha elvárnám, hogy egy-egy újságcikk helyes magyar nyelven, elgépelések és "bakik" nélkül jelenjen meg?
100%-ban kötelező.
Más kérdés, hogy magasról fütyülnek rá.
Teljes mértékben elvárható kell legyen.
És a sajtó munkatársai beszédéről nem tennél-e föl egy hasonló kérdést?
Beszélni sem könnyű - helyesen és magyarul...
Engem is zavar; néha írok is, ha már nagyon elegem van. hogy javítsák ki.
Válasz soha (!) nem kapok, és ki sem javítják.
Nem értem, hogy van ez.
Mert ha van egy "kis protekciója", s pénze, s minden másra alkalmatlan, anyuci, apuci "csinálnak belőle" újságírót.
Ismertem olyat, aki 6 hónap alatt újságíró diplomát szerzett, s mint "diplomás" meglehetősen magas beosztásba került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!