Hogyan írhatnám más szóval?
Figyelt kérdés
-Az attól függ, hogy mire kell - válaszolta.
-Délután étterembe megyünk a lányokkal - válaszolta a szőke. - Ő kicsoda? - mutatott rám.
Nekem a "válaszolta" túl sok ebben a pár kis sorban, milyen szóval tudnám helyettesíteni?
2015. ápr. 5. 22:59
2/9 A kérdező kommentje:
B*sszus...tényleg.
És erre nem is gondoltam.
2015. ápr. 5. 23:02
3/9 anonim válasza:
Vagy "felelte". De én ezt is és a "válaszolta" szót is csak akkor használnám, ha előtte konkrét kérdés van. (Tehát inkább az első mondatodban, ha pl. a szőke lány megkérdezi aput/anyut, tudna-e neki pénzt adni.) És mindenképp megnevezném az alanyokat, mert nem egyértelműek.
4/9 Vree válasza:
felelte, adta meg a választ, bökte oda, vetette oda, riposztozott, vonta meg a vállát, mondta, stb.
5/9 anonim válasza:
-Délután étterembe megyünk a lányokkal - majd rám mutatott - Ő kicsoda?
6/9 anonim válasza:
1. mondatban: jelentette ki, közölte.
2. mondatban: felelte, vetette oda (amennyiben kissé fennhangúbb stílusban közölte azt), közölte, szolgált válasszal, világosította fel, avatta be a tervébe.
7/9 A kérdező kommentje:
Kijavítottam a hibákat, nagyon szétszórt voltam. Köszönöm a válaszokat! :)
2015. ápr. 6. 13:10
8/9 Gyémántlány válasza:
- Felelte
- Mondta
- Jelentette ki
- Vázolta fel a tervet
Oké, az utolsó kicsit mesterkélt, de a többi szerintem jó alternatíva lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!