Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Szerintetek létezik olyan szó...

Szerintetek létezik olyan szó hogy utó vigasztalás?

Figyelt kérdés
Arra gondolok ha valakit meg szeretnél vigasztalni de mar régebben történt ez egy létezò szó?
2015. márc. 29. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:

> „Szerintetek létezik olyan szó hogy utó vigasztalás?”

Létezik olyan, hogy utólagos vigasztalás…

> „Arra gondolok ha valakit meg szeretnél vigasztalni de mar régebben történt ez egy létezò szó?”

Ezt nem egészen értem… Ha régebben történt, akkor „meg szeretted volna vigasztalni”.

Amúgy: [link]

2015. márc. 29. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Utó vigasztalás nem létezik, az utólagos vigasztalás pedig két szó.

Ez a kifejezés erőltetett.

2015. márc. 29. 20:54
 3/7 BringaManó ***** válasza:
100%
Létezhet, de egyben.
2015. márc. 29. 23:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Vigasztalni azt lehet, aki szomorú, függetlenül, hogy mikori az eset, ami miatt szomorú. Ha meg már túl van rajta, akkor terhesnek fogja érezni. Szóval elég értelmetlen a szituáció. :)

Amúgy én még nem hallottam, pláne így helytelen is, hogy "utó vigasztalás", külön írva. Egybeírva helyes, csak értelmetlen. Olyan, mint utólag gyógyítani egy betegséget. :))

2015. márc. 29. 23:12
 5/7 BringaManó ***** válasza:
„Jenőkém, én már múltkor megvigasztaltalak, amikor elhagyott a Hilda – emlékszel, ott sírtál a vállamon –, de ha még mindig nem heverted ki, akkor gyere fel, miattam beleférhet még egy kis »utóvigasztalás«... :-)”
2015. márc. 30. 16:39
 6/7 BringaManó ***** válasza:

"Olyan, mint utólag gyógyítani egy betegséget."

Jó, hogy mondod, igen, tényleg. a példa: ott is van olyan, hogy gyógyítás/gyógykezelés, és utókezelés vagy utógondozás. Ugye?

2015. márc. 30. 16:41
 7/7 BringaManó ***** válasza:

* korr:

tényleg. a példa:

tényleg, jó a példa:

2015. márc. 30. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!