Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Jól fogalmaztam meg ezt a...

Jól fogalmaztam meg ezt a mondatot?

Figyelt kérdés
Vigyázzatok magatokra! - szorított magáhzoz anya - amint megérkeztél hívj fel - mondta pár könnycsepp kíséretében az arcán.

2014. nov. 15. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Fogalmazásilag csak annyi nem tetszik benne, hogy ez nem egy mondat. (((Az utolsó tagmondat nekem úgy hangzik, mintha az anya a saját arcán lenne. Bár ezzel kapcsolatban inkább bennem van a hiba.)))

(Helyesírás szempontjából apró elírások vannak, vesszők maradtak ki, felszólító mondat végéről a felkiáltójel… Tipográfiailag meg a gondolatjeleknek hosszabbnak kéne lenni, mint a kötőjeleknek.)

Én inkább így írnám:

– Vigyázzatok magatokra! – szorított magához anya.

– Amint megérkeztél, hívj fel! – mondta pár könnycseppel az arcán.

Vagy:

„Vigyázzatok magatokra!” – szorított magához anya. „Amint megérkeztél, hívj fel!” – mondta pár könnycseppel az arcán.

Amúgy szép mondatok.

2014. nov. 15. 12:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Vigyázzatok magatokra! - szorított magáhzoz anya - amint megérkeztél, hívj fel! - mondta, s néhány könnycsepp gurult le az arcán.

A vesszőkre vigyázz! És az utolsó rész - mondta pár csepp könny kíséretében az arcán - félreérthető, és nem is nagyon "magyaros"...

2014. nov. 15. 12:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocs, első, kb. egyszerre írtunk! :)
2014. nov. 15. 12:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. nov. 15. 13:08
 5/5 BringaManó ***** válasza:

én így írnám:

[lásd kezdőbetűk, gondolatjelek, vesszők, mondatvégi írásjelek...]

– Vigyázzatok magatokra! – szorított magához Anya. – Amint megérkeztél, hívj fel! – mondta pár könnycsepp kíséretében.

vagy:

mondta pár könnycseppel az arcán.

vagy:

mondta pár könnycseppel a szemében.

2014. nov. 15. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!