Jól fogalmaztam meg ezt a mondatot?
Fogalmazásilag csak annyi nem tetszik benne, hogy ez nem egy mondat. (((Az utolsó tagmondat nekem úgy hangzik, mintha az anya a saját arcán lenne. Bár ezzel kapcsolatban inkább bennem van a hiba.)))
(Helyesírás szempontjából apró elírások vannak, vesszők maradtak ki, felszólító mondat végéről a felkiáltójel… Tipográfiailag meg a gondolatjeleknek hosszabbnak kéne lenni, mint a kötőjeleknek.)
Én inkább így írnám:
– Vigyázzatok magatokra! – szorított magához anya.
– Amint megérkeztél, hívj fel! – mondta pár könnycseppel az arcán.
Vagy:
„Vigyázzatok magatokra!” – szorított magához anya. „Amint megérkeztél, hívj fel!” – mondta pár könnycseppel az arcán.
Amúgy szép mondatok.
Vigyázzatok magatokra! - szorított magáhzoz anya - amint megérkeztél, hívj fel! - mondta, s néhány könnycsepp gurult le az arcán.
A vesszőkre vigyázz! És az utolsó rész - mondta pár csepp könny kíséretében az arcán - félreérthető, és nem is nagyon "magyaros"...
én így írnám:
[lásd kezdőbetűk, gondolatjelek, vesszők, mondatvégi írásjelek...]
– Vigyázzatok magatokra! – szorított magához Anya. – Amint megérkeztél, hívj fel! – mondta pár könnycsepp kíséretében.
vagy:
mondta pár könnycseppel az arcán.
vagy:
mondta pár könnycseppel a szemében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!