Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mit jelent ha egy mondatot...

Mit jelent ha egy mondatot sem kezd nagy betűvel, csak kicsivel?

Figyelt kérdés
Aki ért a grafológiához kérem írja meg. Az illető nagyon okos, de nem értem miért ír igy.

2014. júl. 28. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
csak az interneten, vagy ilyen a kézírása is? (mert itt ez szokás, így alakult, nem jelent semmit...)
2014. júl. 28. 19:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Interneten a levelezésben. Ami szerintem szintén olyan furcsa vagy illetlenség, mint a kézírásban. Feltűnőségi viszketegség? Nagyképűség?
2014. aug. 4. 13:03
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem "feltűnőségi", hanem feltűnési viszketegség. Igen, lehet benne az is, meg egy adag nemtörődömség, önzőség, a másik tiszteletének hiánya.

"Én ilyen vagyok, fogadj el ilyennek, mert a kedvedért nem teszek még annyi erőfeszítést sem, hogy lenyomjak egy gombot a gépen. Az én mondanivalóm annyira fontos, hogy megéri a silabizálást, ha nem tetszik, eredj máshová."

Lehet ezeknek az ellentéte is, valamilyen kisebbségi komplexus vagy frusztráció ügyetlen takarása, esetleg provokáció is.

Semmiképp sem jó jel, bocsáss meg az őszinteségemért!

Ha elég jó viszonyban vagy vele, meg is kérdezhetnéd tőle.

Kíváncsi vagyok a válaszára!

2014. aug. 5. 07:04
 4/12 anonim ***** válasza:
Mindenképp gyanús :)
2014. aug. 5. 09:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Ti teljesen hülyék vagytok?

Az mióta jellemhiba, hogy kis kezdőbetűkkel ír valaki mondatokat AZ INTERNETEN? Én pl. azonnali üzenetküldön (Skype, GTalk stb.) úgy írok, és nem érzem se egoizmusnak, se feltűnési viszketegségnek, se lustaságnak, se tiszteletlenségnek. Ha emilt írok, vagy fórumra posztolok, ott meg rendesen írok. SMS-ben is. Akkor most deviáns pszichopata vagyok?

Komolyan gondoljátok?

2014. okt. 9. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Julianna:

Sajnálom, hogy őszinte vagyok, de ha neked személy szerint silabizálni kell olyan szövegeket, amiket kis kezdőbetűkkel írtak, akkor ott komoly gondok vannak az olvasási készségekkel... Én még fejjel lefelé írt szöveget is tudok olvasni. Olyat is, amit csupa nagybetűvel írtak, néha tájékoztató táblákon olyan szokott lenni, talán láttál is már ilyesmit, még ha nem is vetted a fáradtságot, hogy kisilabizáld.

2014. okt. 9. 14:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Nna... Ezt most jól "megaszontad", hallod-e! :D

Lehet, hogy bajok vannak nálam az olvasással, és te sokkal

jobban tudsz fordítva olvasni, de tudod, hosszú évek óta francia-magyar - magyyar francia tolmács és műfordító vagyok, hát gondolom, valamennyi szövegértés belém is szorult...

Ha veszed a fáradságot és megnézed a "francia" rubrikát, többször találkozol a nevemmel, mint ahány könyvet életedben elolvastál...

Kérdező, bocsánat az offért, de ez a bugyuta "támadás" mulattatott! :D

2014. okt. 9. 15:24
 8/12 anonim ***** válasza:
44%

Ó, azok a fránya előítéletek és személyeskedések azzal kapcsolatban, vajh ez az ismeretlen illető hány könyvet olvasott el eddig életében, hiszen olyan kis undok. :D Excuse moi, mademoiselle. :) Most anélkül, hogy belemennék a francia tagozatos gimnáziumok által némileg implikált szociokulturális környezet és az úgymond kultursznobizmus általam vélt kapcsolatába, hadd jegyezzem meg, hogy szerintem nem kéne megilletődnöm attól, mert franciáról műfordítasz. Szép dolog. És? Én meg írtam már 20 ezres példányszámú magazinba kulturális témájú cikkeket, és a főszerkesztő meg is dícsért, hogy újságírói papírok nélkül hozom az újságírói szintet. Meg tudok programozni. És? Nem igazán releváns.

Az viszont releváns, hogy annyira kultursznob vagy, hogy szerinted az Internetes kommunikációban kisbetűvel mondatokat kezdeni deviancia, és mélyreható személyiségjegyekre enged következtetni. Igazán szórakoztató. Vagy inkább szomorú.

Csak hogy világos legyen, ki a rossz közülünk, lássuk mit írtál valakiről, akiről szó szerint semmit sem tudsz, csak hogy a mondatait az Interneten – uramisten – kis kezdőbetűvel kezdi;

(Ami szokás egyébként, jegyzem meg, rengeteg normális, intelligens fiatalnál megjelenik.)

„Nem "feltűnőségi", hanem feltűnési viszketegség. Igen, lehet benne az is, meg egy adag nemtörődömség, önzőség, a másik tiszteletének hiánya. "Én ilyen vagyok, fogadj el ilyennek, mert a kedvedért nem teszek még annyi erőfeszítést sem, hogy lenyomjak egy gombot a gépen. Az én mondanivalóm annyira fontos, hogy megéri a silabizálást, ha nem tetszik, eredj máshová."”

Ha szerinted „feltünési viszketegség”, ha valaki nem nyomkodja folyton a Shiftet, hát... az igen érdekes meggyőződés. Azt hittem feltünési viszketegség az, amikor valaki fura ruhákban jár, hogy felfigyeljenek rá. Önzőség? Pardon? Az meg nem mások hibája, hogy te nagy- és kisbetűkben méred a tiszteletet. Egy tudóssal csak tudományos szavakat használva szabad kommunikálni? Egy műfordítóval csak szabatosan, választékosan, az AkH szabályait maximálisan betartva? :D Merő sznobizmus, nem kultúra. A kulturált ember toleráns, nem másokat minősítget látatlanban a mondatkezdő nagybetűk hiánya miatt.

„Lehet ezeknek az ellentéte is, valamilyen kisebbségi komplexus vagy frusztráció ügyetlen takarása, esetleg provokáció is.”

Még mindig nem tudom feldolgozni, mit lehet kompenzálni, vagy milyen frusztrációs gőzt lehet leereszteni azzal, hogy kevesebbszer nyomkodom a Shiftet. Kissé túldimenzionálod ezt a problémakört (ami neked elég nagy problémakör). Az emberek ilyenkor párkapcsolatot élnek, vagy kibérelnek egy szovjet tankot, és azzal mennek néhány kört a terepen, nem pedig a Shifttel élik ki magukat.

„Semmiképp sem jó jel, bocsáss meg az őszinteségemért!

Ha elég jó viszonyban vagy vele, meg is kérdezhetnéd tőle.

Kíváncsi vagyok a válaszára!”

Abszolút aggasztó jel... Mi van, ha pszichopata a gyerek? :( Én is tartok mindenkitől, aki nem tökéletes helyesírással szólít meg az Interneten. De vidéken se állok szóba senkivel, aki névelőt tesz a személynevek elé, egyszerűen nem tudok megbízni bennük, nem megy... :( Sajnálom.

A fentiek talán segítenek rávilágítani, hogy az, hogy mennyire profinak gondolod magadat a nyelv területén, még semmiben sem jogosít fel arra, hogy kultúra címszó alatt másokat ismeretlenül így leszólj, mintha csak valamilyen Neander-völgyi bunkók lennének. És engem nevezhetsz is most annak, de nem hinném, hogy azok tudnának így írni. :P

Sorry girl, c'est la vie...

2014. okt. 9. 16:18
 9/12 anonim ***** válasza:

"Alacsonyrendű tréfálkozása sokkal triviálisabb, hogysem sérthessen általa."

Nem én mondom, Rejtő Jenő mondja...

És tudod, én is újságírással kezdtem, de nem lett tőle akkora fejem, mint neked.

És hogy Vadnaytól is idézzek:

"Ez a téma be van fejezve!"

Legalábbis részemről...

2014. okt. 9. 16:54
 10/12 anonim ***** válasza:
44%

hát igen, ez van, ha kifogy az üzemanyag. avagy ha eleve nem is volt.

azért elnézést kérek a kulturálatlan viselkedésért, Hölgyem. szépirodalmi idézetet ugyan nem szeretek mellékelni gondolataim illusztrálására, dívásnak tartanám. have a pleasant day. :)

2014. okt. 9. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!