Jól írták ezt a mondatot a műsorújságban?
Figyelt kérdés
"A temetés előtt, az utolsó pillanatban, egy újabb vizsgálat kimutatja, hogy a heroin beinjekciózását altató túladagolása előzte meg."
(Rex felügyelő)
A második vesszőt én nem tenném ki, vagy esetleg gondolatjellel írnám:
A temetés előtt - az utolsó pillanatban - egy újabb vizsgálat kimutatja, hogy a heroin beinjekciózását altató túladagolása előzte meg.
2014. márc. 8. 00:47
1/6 anonim válasza:
Mit vársz egy műsorújságtól? Ma már nem az kerül be sehova, aki ért is ahhoz, amit csinál, hanem akinek jobb a marketingje/nagyobb a melle/jobban szop stb.
2/6 anonim válasza:
Szerintem úgy lenne helyes: A temetés előtti utolsó pillanatban,....
3/6 BringaManó válasza:
#2: no de akkor szerintem a vesszőt sem akartad volna már odaírni :-)
4/6 anonim válasza:
Olvasd fel vesszővel, és anélkül, a lényeg a szünet. A vesszővel talán az utolsó pillanat kicsit hangsúlyosabb. Szívem szerint ezt így írnám:
" A temetés előtti utolsó pillanatban egy újabb vizsgálat kimutatja, hogy ... "
5/6 anonim válasza:
Tesóm - aki magyar szakon végzett - mondta egyszer, hogy a magyar nyelvben a vessző használata a "normális", csak az idegen nyelvek hatására terjedt el a gondolatjelek ilyen használata, de a mondat helyes így is.
6/6 A kérdező kommentje:
Elolvastam még egyszer, lehet, hogy jól tették ki a vesszőket :)
2014. márc. 11. 00:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!