Értitek a magyar helyesírás szabályait?
A kettőzött kétjegyű mássalhangzókat is msh+msh kapcsolatnak vettem (gondolom az nem baj, ha írok pár rossz szót is, de szerintem ezek is jók). Mozaikszókkal (például ACC, BKK) nem foglalkoztam (a BKK amúgy sem jó). Szóval a teljesség igényével abécérendben:
add, agg, ahh (költői sóhaj), ajj (indulatszó), akk. (hülye rövidítés), app (már kezd meghonosodni), assz, áll, edd, eddz, 'eff', 'ell', 'emm', 'enn', 'enny', 'err', ess, 'essz', épp, idd, itt, ohh (költői sóhaj), ossz, ott, ödd (meg a levest, hö!), össz. (hülye rövidítés), Uff! (Én beszéltem!), uhh (ez csúnya volt), ujj, ússz, ümm… (asszem ennyi), üss (ja, még volt egy)
*''-ok közé a „kiejtett” betűneveket tettem.
Ha valaki akar még válogatni, akkor privátban szívesen elküldöm neki mind a 14*30 = 420 lehetséges betűkapcsolatot, ami megfelel a feltételeknek.
> „Értitek a magyar helyesírás szabályait?”
Valamennyien értjük.
Bocsi az áll már volt, szóval még néhány:
áss
Hangutánzók: őzz, ézz, ázz, űzz, ízz,
Találtam még ilyen szavakat is, bár ezeket nem értem:
őbb (Pista ő, Jani még őbb)
> „Értitek a magyar helyesírás szabályait?”
Ehh, valamennyien valóban értik itt, de rájöttem, én nem tartozom közéjük. Ejj. Íjj.
Szóval a hosszú és rövid magánhangzókat megkülönböztető (nem a rendes magyar) ábécérendben soroltam fel az általam talált szavakat.
Opp, rájöttem az „ább, ébb, íbb, óbb, őbb, úbb, űbb” titkára: ha valaki rondán ír, akkor egyes betűiről nem lehet eldönteni, hogy micsodák. Például a szavának első betűje inkább ább, mint ébb. (Hű, de erőltetett.)
Mégy egy hülyeség a végére:
„Ill a berek, nád a kerek, a motorosok jó emberek!”
ázz, űzz: nem (csak) hangutánzó
(Szerintem a többi sem az, bár értem én, hogy hang utánzására felhívó szó, de attól még a hangutánzó mást jelent. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!