Nehéz szokott lenni a központ felvételi? (8. os)
nyilván a pesti madáchra gondoltál,nem?
ne izgulj,én tavaly nagyon elrontottam most mégis egy baromin erős gimiben vagyok :D versennyel jutottam be
Itt nem a magolásos feladatokra kéne rámenni, hanem a logikaiakra. (persze csak kellene...) Matematikából nem vészes a dolog, aki már ijenidős korban felfedezi a matematikai elméjét és tisztában van önmagával, annak nem nehéz. A nyelvtan már sokkal húzósabb.Ott nagyon sok feladat múlik a tehetségen. Mert mondhat bárki bármit, és tanúlhat valaki akármenyit, a nyelvtan vagy megy az elejétőlf fogva, vagy nem megy. Persze vannak évek amikor kevesebb az eféle szóelemzés, j/ly feladatok, de ritka. Nyelvtani részt 100* végig kell csinálni ha azt akarod, hogy sikerüljön.
Valamint jókor jut eszedbe, mindjárt itt a felvételi...
Szerintem utolsó válaszoló: nincs igazad, pont fordítva működik.
Magyar feladatokban gyakran kérdeznek rá szófajra, vagy tavalyiban asszem volt pl. mellérendelő mondat, vagy alárendelő ismerd fel.
Ezek mind alapdolgok, a leghülyébb gyerek is megtudja tanulni (de hülye gyerekek általában nem mennek központira)
a szavak helyesírását ugyanúgy.. A végén meg kellett írni egy fogalmazást, az se egy nagy tudomány..
A matek viszont sokkal összetettebb, tudnod kell hogy indulj el, stb.. de ez persze kinek hogy.
igen a pestere gondoltm.. :)
köszönöm szépen a válaszokat!
holnapra drukkolok nektek is.
Én is felvételit írok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!