Hány pont a felvételi határ a Mensába?
140 minimum.
Ha jól tudom, de lehet 130.
Ez azért kicsit túlzás... :-) Nem kell rémhíreket terjeszteni!
A Mensa hivatalos, standardizált (azaz bevizsgált) tesztje alapján a 98%-hoz 130 pont, a 99%-hoz 135 pont tartozik (100-as átlagú, 15-ös szórású normál eloszlás szerint).
Nem mindegy, milyen teszttel mérik az intelligenciát. A Mensa hivatalos tesztje a 100 feletti értékek mérésére van készítve, azaz csak 100 pont felett ad értékelhető eredményt. Amit a Mensa honlapján lehet megtalálni, vagy ami az Ország Tesztje volt, vagy akár a Való Világ tesztje - egyik sem a hivatalos teszt, nem is standardizáltak, nem adnak hivatalos eredményt!!!
Szóval nem kell mindenféle mítoszokat építeni, meg kell próbálni a Mensa hivatalos tesztjét, az ad igazi eredményt:-)
Pedro
Nem tudom, hogy 15 évvel ezelőtt mit és hogyan értékeltek. A jelenleg használatos teszt nincs 5 éves. 148 pontos határ kb a 25-ös szórású standard eloszlású skálán lehetséges. (Lehet, hogy 15 éve még azt használták, ismétlem, ezt nem tudom.)
Azt viszont tudom, hogy a 100-as átlagú, 15-ös szórású normál eloszlási függvényben a 130-as é 135-ös értékekhez tartozik a 2%-os ill. 1%-os érték. És a Mensa EZT a számítási módszert használja jelenleg.
Ha nem hiszed, menj el egy tesztírásra, és kérdezd meg...
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!