Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Az úgy értelmes, hogy "öcséid"...

Az úgy értelmes, hogy "öcséid"? SOS

Figyelt kérdés
2014. máj. 30. 16:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

„...akkor jelzem: nemhogy meleg, de már egyesen szénné égtél ...”

Nem tartom valószínűnek, hogy így van, de ha te (a nagy BringaManó) mondod ezt, akkor talán lehet benne valami... :)

2014. jún. 1. 21:07
 12/26 anonim ***** válasza:

Hoppá!

„ugyanakkor minden kommentednél konstatálnom kell, hogy még van lejjebb, tehát nem dolgozol hiába”

Na akkor itt a lehetőség, hogy igazold az állításodat (az OH segítsége nélkül -:) konkrétumokkal alátámasztva...

2014. jún. 1. 21:44
 13/26 BringaManó ***** válasza:

Valamit félreértesz: én ezt "tájékoztatásképpen" írtam, hogy tudd. :-)

Vitatkozni róla, érvelni mellette, indokolni, konkrétumokkal alátámasztani eszem ágában sincs.

Hogy látod-e, belátod-e, tudomásul veszed-e, az nekem tökéletesen mindegy.

2014. jún. 1. 22:10
 14/26 anonim ***** válasza:
Ha valakiről azt állítjuk, hogy nem üt meg egy bizonyos szintet, akkor azt illik konkrét példával/példákkal alátámasztani. A hasraütésszerű kijelentés nem tekinthető hitelt érdemlő érvnek. Amennyiben te az alpári stílust magasabbra taksálod, mint a kulturált hangvételt, úgy érthető a nem túl ésszerű véleményed. Az elfogultságodat egyszerűen csak a sértettségnek tudom be, amit néhány neked írt hozzászólásom váltott ki belőled.
2014. jún. 1. 23:04
 15/26 anonim ***** válasza:

Ha már "igazolás": te sem támasztottad alá az állításodat ("és nem is befolyásolhatatlan még rossz irányba sem").

A felkiáltójel problematikájához pedig: Ritka kivételektől eltekintve (= erős felindultság) nem használok felkiáltójelet a GYK-n (meg úgy általában a neten). Ha megfigyeled, a különböző fórumokon, közösségi oldalakon a döntő többség hasonlóan jár el. Ez ennek a kommunikációs formának egy érdekes sajátossága. Szerintem teljesen rendben van, mert egy felkiáltójelekkel teletűzdelt komment túl durvának/keménynek/stb. hatna.

2014. jún. 4. 13:49
 16/26 anonim ***** válasza:
Ha leírok tíz mondatot, és abból hat felkiáltójelért könyörög, akkor hatot teszek. Ez meg az én kommunikációm "sajátossága". Nem hinném, hogy ezért durva vagy kemény lennék. Bár érzékenyebb lelkűek érezhetik ezt úgy is, ahogy mondod. Nincs semmi baj! Üdv
2014. jún. 4. 16:43
 17/26 anonim ***** válasza:

„Ha már "igazolás": te sem támasztottad alá az állításodat ("és nem is befolyásolhatatlan még rossz irányba sem").”

Olvasd át egy párszor szemellenző nélkül is az alábbi kérdésre adott válaszokat, és próbáld meg felfogni, hogy nekem egyáltalán nem kell alátámasztanom semmit az állításommal kapcsolatban... Tudod, én nem kedvelem az olyan felhasználókat, akik sunyi módon eljátsszák a bölcs és kikezdhetetlen kívülálló szerepét, miközben semmi más nem vezérli a tetteiket, mint a vélt vagy valós sérelmeik miatti személyes bosszúvágy...

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__572240..

Utolsónak:

Thank you very much!

2014. jún. 5. 01:37
 18/26 anonim ***** válasza:

@ 16.:

Ha te magad sem a szabályzat szerint, hanem sajátos módon használod a felkiáltójelet, akkor talán nem kellett volna az az 5. sz. alatti benyögés...

@ 17.:

1. "Olvasd át egy párszor (...)"

Majd esetleg ha egyszer időmilliomos leszek, és még nagyon unatkozom is. (Azaz kb. sohanapján.)

Egyszer átolvastam most a kedvedért, elég volt, még sok is.

2. "szemellenző nélkül is"

Mivel eddig nem olvastam (amit te persze nem tudhattál), az az "is" teljesen felesleges.

3. "próbáld meg felfogni, hogy nekem egyáltalán nem kell alátámasztanom semmit az állításommal kapcsolatban..."

Miért ne kellene, ha egyszer te is alátámasztást vártál? Csak másokra vonatkozik a bizonyítási teher? Csúnya lenne...

4. "Tudod, én nem kedvelem az olyan felhasználókat, akik sunyi módon eljátsszák a bölcs és kikezdhetetlen kívülálló szerepét, miközben semmi más nem vezérli a tetteiket, mint a vélt vagy valós sérelmeik miatti személyes bosszúvágy..."

Ez a te egyéni percepciód. Én semmiféle erre utalót nem láttam sem ebben a kérdésben, sem az általad linkeltben.

2014. jún. 6. 02:35
 19/26 anonim ***** válasza:
A sajátosságot idézőjelbe tettem, ha nem tűnt volna fel. Téged idéztelek. Azért ÉN, ha egy másik személyt felszólítok, továbbra is felkiáltójelet fogok tenni. Mint ahogy akkor is hatot teszek a tíz mondatba, ha úgy érzem, hogy annyi kell. Most nézem, még nem írtam felkiáltójelet. A francba!!! Azért, kérlek ne tarts keménynek vagy durvának! Aki ilyet ír a mondatába, hogy "kérlek", az már nem lehet kemény, vagy durva. Még akkor sem, ha felkiáltójelet tesz.
2014. jún. 6. 05:35
 20/26 anonim ***** válasza:
Ja, bocsánatot kérek, hogy megint "benyögtem" valamit!
2014. jún. 6. 05:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!