Aki a törölköző szót "törülközőnek" írja, az a töröl igét is "törül-nek" mondja?
Ugyan a kérdésedre nem tudom a választ, én az ö betűs változatot használom. De az eszem megáll, hogy nem tudják értelmezni a kérdésed és erőltetik a saját válaszukat.
Kedves válaszolók: A KUTYÁT NEM ÉRDEKLI, MI A HELYES MAGYARUL. A kérdés arra vonatkozik, hogy van-e olyan, aki TÖRÜLKÖZIK és TÖRÖL vagy TÖRÖLKÖZIK és TÖRÜL. Értitek? Hmmm?
:)))) kOMOLYAN, CSAK MERESZTEM A SZEMEM :)
Köszi annak, aki tud olvasni, kérdést értelmezni (mellesleg nem volt túl bonyolult....), illetve normális választ adni :)
A maradék meg böngéssze csak a helyesírási szótárt, de mellette tanuljon már meg szöveget értelmezni !! :D
Én voltam az, aki először meg merészeltem említeni, hogy a helyesírási szótárban mi a helyzet, mert a kérdésből arra következtettem, hogy a kérdező a TÖRÖLKÖZNI formát tartja helyesnek, a türölköznit pedig parasztosnak, helytelennek.
UTÁNA leírtam, hogy én hogy használom.
Mindenestre köszönöm annak, aki ezért lepontozott. Jól esett, tényleg. Szép karácsonyt kívánok neki...
ŐŐŐ,nem pontoztam le senkit.
Nem sugalltam a kérdésemmel semmit.
Feltettem egy kérdést, amire választ vártam.
nem azt, hogy hogyan helyes vagy helytelen.
Semmilyen rossz szándékom nem volt vele.
Sajnálom, ha valakit megbántottam a kommentemmel.
Vannak extra érzékeny emberek is, elfelejtettem.
Az én karácsonyom boldog lesz, most lesz a kisfiam 1. karácsonya :)
Nektek is minden jót !
Tényleg hülyék vagytok :D
A kérdés tényleg az volt, hogy aki ü-vel mondja az egyiket, azzal mondja-e a másikat is.
Én a törülközőt övel és üvel is mondom, a törölt csak törölként.
Köszönöm utolsó kettő válaszolónak is !
Boldog, békés karácsonyt kívánok Mindenkinek !
Linda és a pici Peti :)
Én már olyat is hallottam,aki tÜrÜlközőnek mondja...
És utána meg letürüli az asztalt. Bár inkább vidéken volt ez felbukkanó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!