Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mocskosul zavar, hogy sok éve...

Mocskosul zavar, hogy sok éve elkezdték gagyi módon használni az igekötőket. Vélemény?

Figyelt kérdés
Besértődik, bealszik, bevállal stb. Úgy tudtam, hogy lehet megsértődni, elaludni, el- vagy felvállalni. Szerintem ez nem a nyelv fejlődése, hanem pongyolásodása.
2014. márc. 16. 07:39
1 2
 11/17 anonim válasza:

Gagyi helyett (ha tényleg cigány eredetű a szó) inkább a fo.stalicskát használnám. Amúgy engem az idegesít, hogy a tv-ben mindig elhangzik, hogy: ,,De viszont.."

Nincs ilyen. Vagy de, vagy viszont.

2014. márc. 31. 20:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Na, egyik kutya, másik eb...

És kapaszkodj: van olyan, hogy "de viszont".

[link]

2014. márc. 31. 20:44
 13/17 A kérdező kommentje:
Ne okoskodj már megint! Azért, mert a magyar helyesírásban vannak elfogadott dolgok, vannak olyanok, akiknek sérti a fülét. Nyugodj meg!
2014. ápr. 2. 15:18
 14/17 anonim ***** válasza:

Én totál nyugodt vagyok, veled ellentétben.

És a szövegeket is értelmezem, dettó.

Olvasd vissza: A másik válaszoló nem csak azt jelezte, hogy nem tetszik neki a "de viszont", hanem egyenesen (és tévesen) kijelentette, hogy "nincs ilyen". Erre reagáltam, hogy van.

Előbb olvasunk, figyelünk, értelmezünk, aztán beszélünk/írunk, felénk ez már csak így megy. :)

2014. ápr. 2. 16:02
 15/17 A kérdező kommentje:
Elfogadom, hogy van ilyen, DE VISZONT azt te fogadd el, hogy bántó lehet mások fülének! Felénk meg így megy.
2014. ápr. 2. 16:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Te komolyan ennyire értetlen vagy, vagy direkt kötözködsz?

(Egyik sem jó.)

Én eddig is elfogadtam, hogy bántó lehet, sőt, nekem sem tetszik minden, lásd az eddigi válaszaimat. És még egy rakás példát tudnék sorolni, amiktől az égnek áll a hajam. De rám is érvényes, hogy ez "magánügy", azaz a saját bajom.

2014. ápr. 15. 08:37
 17/17 A kérdező kommentje:
Sem értetlen, sem kötözködő nem vagyok különösebben. De, ha már választanom kell a kettő között, akkor inkább az értetlent vállalom.
2014. ápr. 16. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!