Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Egybe kell írni a rossztanulót?

Egybe kell írni a rossztanulót?

Figyelt kérdés

2014. jan. 27. 14:37
1 2
 11/17 andreandi ***** válasza:

BringaManó

Ha a Helyes-e így? ablakot választod, akkor ott csak a különírt alakot tartja helyesnek. Szerintem, ha valaki nem biztos a dolgában (vagy gyanakvó:-), akkor jobb, ha ellenőrzi mindkét ablakban.

2014. febr. 5. 09:16
 12/17 BringaManó ***** válasza:

Az eredeti kérdés az volt, hogy „egybe kell-e írni”.

> „ha valaki nem biztos a dolgában (vagy gyanakvó:-),

> akkor jobb, ha ellenőrzi mindkét ablakban.”

Ha nem biztos a dolgában, akkor megpróbálja az MTA-t használni – de sajnos csak akkor fogja mindkettőt megnézni, és ha emellett még gyanakvó IS... :-S

Egyébként ismert jelenség – vagy legalábbis már többször rámutattam –, hogy „nem tudja a jobb kéz...” akarommondani „nem tudja kulegy, mit csinál a suggest”.

Időnként én is noszogatom őket,

ti se kíméljétek a fejlesztőket! :-)

(Ha esetleg valakinek negatív asszociációja támad a bökversem olvastán [vö. [link] ], akkor jelzem, hogy az áthallás csak a véletlen műve, én abszolút „építő kritikának” szánom az izélgetéseimet... :-)

2014. febr. 6. 09:13
 13/17 BringaManó ***** válasza:
De egyébként, andreandi, köszönöm az észrevételt! :-)
2014. febr. 6. 09:14
 14/17 andreandi ***** válasza:

"„nem tudja kulegy, mit csinál a suggest”.

"

A "kulegy" mit jelent?

2014. febr. 7. 09:08
 15/17 BringaManó ***** válasza:

Miért, a suggest mit?... :-)

suggest: "Helyes-e így?"

[link]

kulegy: "Külön vagy egybe?"

[link]

(stb. ...

de ezek a leggubancosabbak – persze bizonyára egyúttal a leginkább használatosak is... :-/ )

2014. febr. 7. 10:30
 16/17 andreandi ***** válasza:
A suggestet ismerem az angolból, a kulegyet meg külügynek gondoltam, és nem fért a fejembe, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz :-))))) Egyébként igazad van, én is ezeket használom a leggyakrabban. Mégsem ismertem fel...! :-)))
2014. febr. 8. 08:31
 17/17 anonim ***** válasza:

A Külegy azért adja ki a "rossztanuló" alakot, mert a gépi algoritm úgy értelmezi: "rosszat tanuló" -- tehát főnévként elemzi a "rossz" szót.

Ugyanúgy, mint: favágó, falvédő stb. Neki ez tök ugyanaz a helyzet. Nem tudja kitalálni a gép, hogy te mire gondolsz.

Ja, és a suggestet SOHA ne használjátok külön-egybe témában, egyszerűen nem arra való!!!!!4

Üdv: egy fejlesztő

2014. júl. 29. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!