Hogyan tanulhatnék meg így írni?
Ahogy az első írta, gyakorlás, kitartás. Plusz, lehet hogy banális, de egy jó minőségű töltőtoll (fountain pen) sem árt, ha kéznél lesz. Engem is érdekel ez a téma, ezt az oldalt szoktam nézegetni: [link] (angol nyelvű, de ha ez esetleg ijesztően hangzik, legalább a képeket érdemes megnézegetni. :) )
Hajrá, sok sikert. :)
A betűírás külön művészet. A grafikusoknak tanítják. Legalábbis régen tanították. Ma már leginkább a számítástechnikát hívják segítségül.
Mi általános nyolcadikban is tanultuk a gótikus betűk szerkesztését. Mert a szerkezetüket külön meg kellett tanulni.
A legelső képen a gótikus betűket látod. Ennek külön technikája van és eszköze. Nem lehet csak úgy ránézésre lemásolni.
Ha meg szeretnéd tanulni, fordulj olyan grafikus művészhez, aki foglalkozik ilyesmivel és tanítja is.Vagy egy jó rajtanárhoz.
Mindegyiknek, amit bemutatnak, külön eszközkészlete és technikája van.
Emlékezz, hogy amikor írni tanultál, előbb a betűelemeket gyakoroltatták veletek.
A kört, a különféle hurkokat, a "cicafarkokat", stb.
Miután ezeket az elemeket már készség szinten tudtátok alkalmazni, azután következett az elemek összekapcsolása, majd a kész betűk egymáshoz kapcsolása, majd szótagok és végül a szavak leírása.
Tehát ez egy hosszabb folyamat.
na ez az.
a ló melletti spárgaverseny, na az beteg (hogy berta szavával éljek :-).
hamarabb fogok gótbetűt kalligrafálni, az is biztos... (pedig nem vagyok egy mikelándzséló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!