Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan tanulhatnék meg így írni?

Hogyan tanulhatnék meg így írni?

Figyelt kérdés
[link]

2013. okt. 1. 18:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Rengeteg gyakorlással. Kb. ugyanazzal a módszerrel, mint amivel írni tanultál első osztályban: minden egyes betűt sokszor le kell másolni egy mintáról (több sorban), amíg meg nem szokod, és szép nem lesz. Közben gyakorolni kell a különböző kötéseket is (betűkapcsolatok), majd szavakat is írhatsz a már begyakorolt betűkkel.
2013. okt. 1. 19:45
 2/18 anonim válasza:
durva
2013. okt. 1. 23:53
 3/18 Wadmalac ***** válasza:
A kígyót éppenséggel tudom. :)
2013. okt. 2. 07:46
 4/18 hunbula ***** válasza:

Ahogy az első írta, gyakorlás, kitartás. Plusz, lehet hogy banális, de egy jó minőségű töltőtoll (fountain pen) sem árt, ha kéznél lesz. Engem is érdekel ez a téma, ezt az oldalt szoktam nézegetni: [link] (angol nyelvű, de ha ez esetleg ijesztően hangzik, legalább a képeket érdemes megnézegetni. :) )

Hajrá, sok sikert. :)

2013. okt. 2. 15:38
 5/18 anonim ***** válasza:

A betűírás külön művészet. A grafikusoknak tanítják. Legalábbis régen tanították. Ma már leginkább a számítástechnikát hívják segítségül.

Mi általános nyolcadikban is tanultuk a gótikus betűk szerkesztését. Mert a szerkezetüket külön meg kellett tanulni.

A legelső képen a gótikus betűket látod. Ennek külön technikája van és eszköze. Nem lehet csak úgy ránézésre lemásolni.

Ha meg szeretnéd tanulni, fordulj olyan grafikus művészhez, aki foglalkozik ilyesmivel és tanítja is.Vagy egy jó rajtanárhoz.

Mindegyiknek, amit bemutatnak, külön eszközkészlete és technikája van.

Emlékezz, hogy amikor írni tanultál, előbb a betűelemeket gyakoroltatták veletek.

A kört, a különféle hurkokat, a "cicafarkokat", stb.

Miután ezeket az elemeket már készség szinten tudtátok alkalmazni, azután következett az elemek összekapcsolása, majd a kész betűk egymáshoz kapcsolása, majd szótagok és végül a szavak leírása.

Tehát ez egy hosszabb folyamat.

2013. okt. 2. 17:46
 6/18 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Addig is ajánlom figyelmedbe. :)

[link]

2013. okt. 2. 17:52
 7/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válszokat
2013. okt. 2. 19:54
 8/18 BringaManó ***** válasza:
Wm, a kígyót tudod? Azért azt is két percig kell ám húzni-rángatni, és nem akármivel, nem akárhogy: http://www.youtube.com/watch?v=3q2SIhdtltE ;-)
2013. okt. 9. 14:17
 9/18 anonim ***** válasza:

Aztaaa... :O

Szerinted tényleg így írják a 2013-at? :D

Ha nálunk így lenne, én már megbuktam volna néhányszor...

Pedig rajzolni "egyszerű":

[link]

[link]

:D

2013. okt. 9. 15:04
 10/18 BringaManó ***** válasza:

na ez az.

a ló melletti spárgaverseny, na az beteg (hogy berta szavával éljek :-).

hamarabb fogok gótbetűt kalligrafálni, az is biztos... (pedig nem vagyok egy mikelándzséló)

2013. okt. 9. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!