Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy tanulhatnék meg gyorsan...

Hogy tanulhatnék meg gyorsan írni?

Figyelt kérdés
Nagyon csúnyán írok, még ha lassan is. Már 5 év próbálkozom vele, de még mindig olyan lassan és csúnyán írok. Szeptembertől kezdem a gimnáziumot, és ott pedig sokat kell írni. A kérdésem tehát az lenne hogyan tudnék gyorsítani a tempón és a szépségen?
2013. júl. 16. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy magyar tanárnál próbálkozz korrepetálással. Az íráskészség gyakorlással javítható csak, elképzelhető, hogy rossz a kéztartásod, ezt azonban csak bemutatva lehet megállapítani. Csodaszerek nincsenek.
2013. júl. 16. 16:21
 2/10 A kérdező kommentje:

[link]

itt van egy kép a kéztartásomról.

2013. júl. 16. 16:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nyomtatott betűk váltak be. Szóval nem folyóírással írok, hanem úgy, ahogy a monitoron is látod a betűket. Ezzel nagyon gyorsan tudok írni. Bár a sebesség növelésével a szépség romlik, de még úgy is szépnek mondható, legalábbis gond nélkül olvasható bárki számára. Volt egy beadandó esszém, amre volt sok időm. Mikor kész lett a piszkozat (kézírással kellett beadni) megírtam a beadni kívántat. A legszebb írásomat vettem elő. Ez hiba volt, ugyanis nem hitték el, hogy az ott az én írásom, mondták, hogy sok lányt megszégyenítő szépséggel írtam le (nálunk a lányok szépen írtak). Majd a szemük előtt leírtam pár mondatot, aztán elhitték. Kérdezték, hogy a jegyzeteimet miért nem így írom, a válaszom az volt, hogy azt gyorsan kell írni. :)

Folyóírással már szerintem nem is tudok írni. Pár éve kipróbáltam, hogy a gondolataimat folyóírással írjam le, de gondolkodni kellett, hogy némely betűt hogyan is írját, illetve kapcsolják össze. :)

2013. júl. 16. 16:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ránézésre nem jó a kéztartásod. Nem jól fogod az íróeszközt, és valószínűleg görcsösen szorítod. Próbáltam keresni a neten jó leírást és képet, hogy hogyan kellene, de nem találtam; leírni meg elég bonyolult. Szerintem keresd meg az alsós tanítónénidet, vagy egy ismerős tanítót. Ő meg tudja mutatni a helyes ceruzafogást és -vezetést; ill. tud veled gyakorolni is egy kicsit, ami sokkal hatékonyabb, mint ha csak egyedül próbálkozol leírás alapján. De ha nincs más, akkor ez is jobb, mint a semmi.
2013. júl. 16. 16:59
 5/10 A kérdező kommentje:
koszonom :))
2013. júl. 16. 17:51
 6/10 Makoscsiga ***** válasza:

"itt van egy kép a kéztartásomról."

ne haragudj, de ilyen tartással csak lassan ész csúnyán lehet írni. szükség van arra, hogy a toll hegye a hüvelyk és mutató ujjad között legyen, mert ez biztosítja, hogy kellően finoman tudd irányítani a húzott vonal útját. Ne aggódj, csak gyakorolni kell. Szerintem, kitartással pár hét alatt el lehet hagyni ezt a rossz szokást. Azt ajánlom, hogy nézz meg valakit, aki szépen ír, és nézzed, ahogy így. És próbáld utánozni. Az a lényeg, hogy legyél türelmes magaddal, nem olyan könnyű begyakorlott mozdulatokat megváltoztatni.

Egyébként furcsállom, hogy a sulidban nem szóltak emiatt a tanárok.

2013. júl. 16. 20:43
 7/10 A kérdező kommentje:
1-4-en mikor írni tanultunk eléggé rossz volt az osztályon mert sok volt a rendetlen c-kategóriás és azokkal kellett foglalkozni ott akkor ezért nem figyeltek fel erre, aztán meg mikor másik suliba kerultem (5-9. osztály) annyira mindegy volt nekik, csak az számított hogy leírjam. Próbáltam már sok mindenkit figyelni, turelmesen itthon próálgatni, de eddig semmi :/
2013. júl. 16. 21:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Az utolsónak írnám, hogy nem egészen igaz, amit ír. Ugyanilyen kéztartásom van, tudok gyorsan és olvashatóan írni, ha kell, gyöngbetűkkel is, bár azt lassan. Egészen 6 éves korom óta ilyen a kéztartásom, azaz jó 16 éve.

Elnézést az offért, kérdező, én is azt javasolnám neked, hogy gyakorolj, próbálkozz tollbamondással (megy valami videó, és próbálod leírni mondatonként). Lehet, hogy téged valóban hátráltat ez a kéztartás is.

2013. júl. 16. 23:15
 9/10 anonim ***** válasza:

A kéztartást nem sorolnám a "hibák" közé. Nekem ugyanis háromféle kéztartásom van írás közben. Van, mikor szépen írok, van mikor gyorsan és van, mikor unottan (fejem az asztallapon). Mindhárom íráshoz más kéztartást használok.

Ha gyorsan kell írnom, hasonló a kéztartásom a kérdezőéhez, feljebb fogom a tollat, kisebb mozdítás hatására a toll nagyobbat mozbul. így kevesebb mozdítással tudok ugyanakkora vonalat vagy görbét húzni. Szépírásnál egészen a toll hegyét fogom, ez precízebb irányítást tesz lehetővé. A "fekve" írásnál pedig a kettő kombinációját használom, azaz az első esetben leírt kéztartás, de a toll hegyét fogva. Továbbá én úgy írok, hogy egy adott szakaszon leírom, ami belefér, majd a szó végén mozdítom a kezemet. Ha közeledek a végéhez (mielőtt fel kellene emelni a kezemet), akkor érzem, hogy mi fér még bele. Például egy névelőt vagy rövid szót még leírok, de egy hosszabb szóba nem kezdek bele.

Úgy vettem észre, hogy a legtöbben folyamatosan húzzák a kezüket a papíron, ahogy haladnak az írással. Ezt kipróbáltam én is, de nekem a szakaszos írás, nyomtatott betűformával a leggyorsabb és elég gyorsan tudok írni.

2013. júl. 17. 04:12
 10/10 A kérdező kommentje:
koszonom mindenkinek :))
2013. júl. 17. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!