Túl öreg vagyok már ehhez?
Azt veszem észre, hogy az oldal használói egy teljesen más nyelvet beszélnek, mint én. Nem valakinek írnak, hanem rá. Nem lány, hanem csaj. Ezenkívül rendszeresen rosszul használják a hosszú és rövid magánhangzókat, mint pl. a durva ("dúrva"), fiú ("fiu") vagy amúgy ("amugy") szavakban. A vesszőhasználatról leszoktak, a szöveg tagolása sokaknak ismeretlen dolog.
Most én vagyok a hülye, hogy nekem ezek a dolgok fontosak, vagy ide ilyen elkorcsosult egyedek járnak?
23 éves vén szamár. Annyira bírom, amikor valaki már 20-30-40 évesen vénnek érzi magát. Azt ne meséld be nekem, hogy 23 évesen nem használod soha a csaj szót, mert az 53 éves apám is szokta használni. De még a nagymamám is tudja, hogy mit jelent.
A helyesírásuk pedig megfigyeléseim szerint 2 rétegnek a legrosszabb:
A) 12-15 éves, most szabadult ki az internetre és nem jött rá, hogy fórumokon nem úgy kommunikálnak írásban, mint mondjuk MSN-en anno, vagy FB chaten. Na, ott én is tojok a helyesírásra, ha valamit elgépelek, akkor kit érdekel. Ilyen helyeken azért illik erre figyelni.
B)40-60 éves és most szabadult rá az internetre. Nem tud normálisan gépelni és nincs meg benne az a netikett tudás, ami nekünk már teljesen bevett dolog és az ember 2-3 hónap internetezés után belerázódik, ha normálisan áll hozzá.
Még egyszer mondom: nem vagy öreg, csak túlkorosnak képzeled magad. 23 éves vagy, rád még a 40 évesek gyerekként gondolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!