Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ha nagyon, de nagyon rosz...

Ha nagyon, de nagyon rosz helyesíró vagyok?

Figyelt kérdés
Mit tudok kezdeni így felnőtt fejjel,hogy javuljon?Meg szókincs bővülés se ártana.
2013. jún. 22. 15:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mert most direkt figyelek,meg át nézem még egyszer...Úgy kéne,hogy ne kelljen át néznem,és úgy se legyen hiba benne.

Majd kicsit később írok ide hosszabbat,aztán kiderül.

2013. jún. 22. 20:46
 12/20 anonim ***** válasza:
Csak egy gyors észrevétel: a vessző után szóköz van!
2013. jún. 22. 20:58
 13/20 anonim ***** válasza:
A kérdőjel, pont után szintén.
2013. jún. 22. 20:58
 14/20 anonim ***** válasza:
Elmész a könyvtárba és kiveszel pár könyvet. Nem kell a helyesíráson görcsölni, és nem kell valami húdekomoly irodalmi művet, az a lényeg, hogy élvezd az olvasást, a többi jön magától.
2013. jún. 23. 00:18
 15/20 anonim ***** válasza:
A könyvekkel kapcsolatban még valami. Az nem elég, hogy szépirodalom legyen, figyelj arra is, hogy ne újság- vagy WC-papírra legyen nyomtatva, legyen tetszetősen, igényesen kiadva. Előfordult már velem, hogy szépirodalom nem túl igényes kiadásában oldalanként több helyesírási hiba volt.
2013. jún. 23. 01:04
 16/20 anonim válasza:

Én személy szerint soha sem olvastam könyveket, mégis tudok helyesen írni. Szerintem szerezz be egy nyelvtan könyvet, abból megtudhatod a "képleteket". Keress egy barátot, aki tud helyesen írni, chateljetek sokat, kérd meg, hogy mindig szóljon, ha valami hibát vétesz. Ha írás közben egy akadályba ütközöl, nem vagy biztos benne, hogyan kell helyesen leírni az adott szót, akkor gyorsan keress rá itt:

[link]

Idővel remélhetőleg rögzül majd benned a helyes alak.

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Sok sikert!

2013. jún. 23. 13:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Én is a 16-al értek egyet.

Az olvasással a szókincsed fog inkább javulni, nem a helyesírásod, mert olvasás közben a történetre figyelsz, és nem betűnként olvasunk.

2013. jún. 23. 14:15
 18/20 anonim ***** válasza:

magyarhelyesiras.hu helyett inkább [link]

Az előbbi ritka sz*r oldal. A helyesírási szabályzatot itt találod meg digitalizálva: [link]

2013. jún. 23. 19:05
 19/20 A kérdező kommentje:

Hát,kösz...

Majd el kezdem,csak olyan hülyének érzem magam,ha ilyen alap dolgokat kell átvenni. Legutóbb fizikából volt hasonlóképp,de csak 1 elméletnél,nem alapjaiban.

2013. jún. 23. 19:17
 20/20 anonim válasza:
Nem "át nézem", és nem "el kezdem". Átnézem és elkezdem. Szerintem inkább nézd át (ilyenkor írjuk külön), és kezdjed el újra. A hiányosságainkról tudomást venni és tenni ellenük tiszteletreméltó, pláne felnőtt fejjel. Nem kell szarul érezned magad.
2013. júl. 7. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!