Mit jelent a kvázi szó?
Sokat hallottam, de nem jötte rá, mit jelent.
Ma valami ilyennel találkoztam: "Mindig van olyan, ami kvázi rossz" Ez mit jelent?
Írnátok a szóval mondatokat? Tudom, h több jelentése is van.
szinte, mindegy majdhogynem.
amúgy: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__141091..
"Mindig van olyan, ami kvázi rossz"
Ez így elég pongyola kifejezés.
Idegen szavak szótára: szinte, mintegy, majdhogynem, ahogy az első válaszoló írta.
Hozzátenném a "csaknem" szinonímát is.
Mondatban így lehetne felhasználni: Ennek a munkának kvázi minden fogását ismeri. Több európai országot bejárt, kvázi az egész földrészt ismeri. (Eredete "quasi")
Olvasom itt a körülbelült. Úgy használatos, ha pl azt mondom, "kvázi a fele" ?
Am koszi
Szinte a fele, majdnem a fele stb.
De nem értem, miért akarod ezt a szót használni, ha a körülbelült akarod kifejezni?
Ez legalább magyar szó, amit mindenki megért.
Nagyon kellemetlen, ha olyan idegen szavakat használ az ember, aminek nem tudja a pontos jelentését. Többen is elmagyaráztuk, hogy mit jelent a "kvázi" szó. Ha azt akarod mondani, hogy körülbelül, maradj ennél a szónál, ha esetleg nem akarsz ismételni, mondhatod azt is, hogy nagyjából...
Ha ragaszkodsz az idegen szavakhoz, a "grosso-modo" is ugyanezt jelenti! (Mármint azt, hogy nagyjából.)
"kvázi baleset"
Kösz, Miquel, jót nevettem a "szép" kifejezésen, jól jön ez így reggel...
Gondolom, a kedves előadó kliensei kvázi belehaltak ezekbe a kvázi balesetekbe, mi? (Az operáció kvázi sikerült, a beteg kvázi életben is maradt...)
Kérdező, bocs az offért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!