Mit jelent a "kvázi" szó?
Figyelt kérdés
Tudom, nem helyesírási, inkább értelmezési kérdés, bocsánat, ha rossz témakörbe írtam. Sokszor olvasom, hallom ezt a szót, de egyszerűen nem jövök rá, hogy mit jelenthet...2010. dec. 27. 13:11
3/12 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy majdhogynem, szinte.
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ha ennyi mindent jelent(het) túl sokkal okosabb nem lettem.:) Közben találtam itt az oldalon egy másik kérdést ezzel kapcsolatban, ott szinte össze is vesztek a válaszadók.... :) (Amikor kiírtam ezt a kérdést, nem ajánlotta fel, hogy volt már ilyen korábban is.)
Ha neten, Googleban keresek rá, ott is kiad egy csomó jelentést...
2010. dec. 27. 13:25
6/12 anonim válasza:
egy értelmező szótárban néztem még régen, neked is ott kellene. Amúgy azért használnak bizonyos idegen szavakat a magyar helyett, mert nincs rá pontos magyar, így ez jobban kifejezi azt a pár szót. Én valami olyasmit olvastam hogy "szinte olyan mintha"
7/12 anonim válasza:
kvázi = szinte, mintha, olyasmi
8/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat.
2010. dec. 27. 23:31
9/12 anonim válasza:
A kvázi (jelentése:szinte) szó egy terjedő tévedés folytán egyre inkább azt jelenti, hogy "tehát", legalábbis sok tahó így használja, mivel okosnak akar látszani, de összetéveszti az "ergo"-val.
Én inkább ettől halok be: "egyenlőre" az "egyelőre" helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!