Had vagy hadd?
Legalább írhattál volna saját véleményt is, BM, hogy több helyes válasz legyen...
Nekem egyértelmű, hogy egyetértesz velem, mivel nem kötözködtél; de ezt mások nem biztos, hogy tudják. Nekik szépen le kell írni, hogy a "hadd" a helyes. :D
(A kifogásokat megelőzendő: igen, a kérdésből egyértelmű, mire gondolt a kérdező.)
Elnézést, egy kis Off!
BM!
Szereztél nekem egy jó napot!
Berta te is, a kis zsörtölődéseddel. :)
/Úgy érzem, a mai délutánomat egy kicsit feldobtátok, ugyanis egy áruházban dolgozom, és ma, aki él és mozog, mindenki vásárolni fog, mert Úristen két napig be lesz zárva a bolt.
Különben éhen halnának ebben a két napban./
Természetesen hadd, felszólító módban.
Szeretnék elmenni este moziba.
Hadd menjek el este moziba!
A had, mint ahogyan írták, a hadsereget jelenti.
Itt megtalálható ennek a szónak a keletkezése, ezek szerint a hadd egy partikula, és a "hagyd" igéből alakult ki.
Nincs mit, Ági, és szívesen máskor is. :D
Ja, és köszi az erősítést. :)
(BM-nek az elmúlt napokban jóformán csak a kötözködésre futotta más kérdéseknél, biztos ezért nem volt ideje erre a kérdésre... :D)
A vásárlási lázzal való meggyanúsítást viszont kikérem magamnak a magam és a hozzám hasonlóan gondolkodók nevében, mi nem vagyunk "mindenkik". :D
Nekem van eszem, így nem az utolsó pillanatra szoktam hagyni a bevásárlásokat a többnapos ünnepek előtt; elintézem szépen, folyamatosan, vagy még akkor, amikor nincs tömeg. (Amúgy is utálok vásárolni... És pont ezért sem szeretem ezeket a háromnapos ünnepeket, mert sokan teljesen meg vannak húzatva, felvásárolják a fél boltot; le merném fogadni, hogy a nem tartós kaják egy része később a kukában landol, mert nem fogyasztják el, mielőtt lejárna a szavatossága...)
Tessék neked egy kis "kárpótlás", hogy megint feldobódj:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..
[Egy rakás zene, válogass kedvedre. :)
A másik offbajnokot nem tudom, mennyire ismered: ő is szeret engem piszkálni, de azért jó fej. :D]
Ezt meg csak akkor nézd meg, ha nem vagy nagyon ijedős:
Szia!
Köszi a linkeket!
A másodikat mindjárt megnéztem /emberi kíváncsiság/, hát nem értem, ebben mi a jó.
A hangja viszont tetszik.
"...le merném fogadni, hogy a nem tartós kaják egy része később a kukában landol, mert nem fogyasztják el, mielőtt lejárna a szavatossága...)"
Így igaz. Ünnepek előtt nagyon sok romlandó termék van leárazva. Pl. a 650.- Ft-os lecsókolbász már tegnap délelőtt elfogyott.
A zöldségest, csemegést, húsost és pékséget úgyszólván kifosztották.
Közel 30.000.000.- Ft vándorolt ki ezen az egy napon a vásárlók zsebéből, a multik vagyonát gyarapítva.
Én, bár ott dolgozom, zöldséget, gyümölcsöt a hazai piacon veszem meg, kenyeret községünk pékségében, tejet pedig termelői áron egy kisboltban.
Békés, nyugodt ünnepet kívánok!
A linkeket szívesen. :)
Ha "elfogyott", tessék, a legújabb zsákmányom:
Hugh Laurie – Let Them Talk (album)
http://www.youtube.com/watch?v=RQnF2gxHryA
Erre a dalra kattantam rá tegnap nagyon:
Hugh Laurie – I Hate A Man Like You
http://www.youtube.com/watch?v=rBKkMiJdLsE
Még nagyon friss élmények lévén most így hirtelen nem tudom, az előbbi albumon van-e, vagy azon a másikon, amit tegnap óta letiltottak. A szöveg nekem nem aktuális, de a zene valami döbbenetesen profi. :)
Hogy mi a jó a késes dalos linkben? :D
Az, hogy NAGYON ügyesnek kell lenni hozzá. :)
Én gyerekkoromban gyakorolgattam (nem késsel), és most is kipróbáltam néhányszor (ujjal); hát rendesen eltaláltam párszor a saját kezemet, pedig nem is énekeltem közben. :D
A "boltkifosztó" tömegről inkább nem nyilatkozom. :D
Szép hetet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!