Weöres Sándor nevét hogy kell ejteni?
"Weöres Sándor (IPA: ['vœrœ∫ '∫a:ndor];[1]"
és
"1 Weöres Sándor így ejtette ki saját nevét Cs. Szabó László interjújában, amelyet az angol rádió magyar nyelvű adása számára készítettek Londonban. Az interjú írott formában is megjelent"
Ld. itt:
Hmm... Úgy látom, szerinted a fonetikai jelek alkalmatlanok emberi fogyasztásra; ezzel együtt a Wiki is, merthogy onnan idéztem, ugyebár... Hogy mik nem vannak... :D
Tudod, mit? Szerintem meg te csak iszonyatosan unatkozol, és beszélgetni szeretnél. :)
Merthogy a kérdező nem jelezte, hogy problémát okozna neki a válaszom, és hogy szüksége lenne legalább egy (vagy akár több) másikra. :P
Azért ez megér egy kiadós naugyét, ugye? :-)
(Természetesen a Wiki – minden része – sem fogyasztható mindenkinek.)
Mint látom, az utolsó mondatot sikerült annyira meghökkentőre szabnom, hogy levegőt sem kap a publikum – tehát helyesen:
(Természetesen a Wiki sem fogyasztható mindenkinek, legalábbis nem minden része.)
Folytatódhat a diskurzus. :-)
A publikum kapott levegőt, csak nem olyan kötözködős, mint te, megvárta, hogy magadat javítsd. :P
"Folytatódhat a diskurzus. :-)"
Na, ugye? Mondtam én, hogy te csak beszélgetni akarsz... :D
:DDD
Csak látnád az összes kérdést, ahol vitatkoztunk... :D
De még mindig jobb, mintha veszekednénk, nem?
És gyakran egyetértünk. Például abban is biztosan, hogy a "belehaltatok" egybeírandó. :P
Amúgy igen, vörösnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!