kedves 8-as, ezt pontosan tudom. azonban az átszoktatás nem egyenlő azzal, hogy valaki megtanuljon a másik kezével is írni.
ha valaki balkezesnek/jobbkezesnek születik, de nem hagyják, hogy a dominánsabb, erősebb kezét használja, hanem rákényszerítik a gyengábbikre, na AZ valóban káros, és tényleg okozhat tanulási zavarokat.
viszont, ha már kialakult valamelyik kézre a dominancia, és azt használod inkább, akkor a szórakozásból tanulás abszolút nem fog zavart okozni. jelen esetben a kérdező továbbra is a jobb kezét fogja használni a legtöbb dologhoz (pl íráshoz), mert a bal úgyis sz.rabb lesz, tekintve, hogy nem az nála az "alapállás". de szórakozásból megtanulni nem hinném, hogy káros.
Én balkezes vagyok, rendszeresen szeretek azzal szórakozni, hogy megpróbálok jobb kézzel írni, mint a legtöbb ember. Nehéz, kb. úgy írok mint 7 évesen, de megy.
Megtanulhatsz. Nehezebb lesz, mint hinnéd - néhány hónap gyakorlás kell majd hozzá - de menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!