Manapság az emberek nem tudják, hogy kell írni azt, hogy "olyan", "ilyen"? (oan, ien)
ma 18:33 írta: "Amikor a haverotokkal beszélek akkor tesztek vesszőt meg mindent?"
Beszéd közben nem teszünk ki írásjeleket, azért is hívják írásjeleknek azoket a kis piszkokat a mondattok között!
Bocsánat, rányomtam az enterre véletlenül!
ma 18:33 írta: "Amikor a haverotokkal beszélek akkor tesztek vesszőt meg mindent?"
Beszéd közben nem teszünk ki írásjeleket, azért is hívják írásjeleknek azoket a kis piszkokat a mondatok között!
Az élő beszédben hangsúly helyettesíti az írásjeleket!
Példa: mondat végén lemegy a hangsúly = pont
Valamikor október környékén én is kérdeztem valami hasonlót. Íme a válaszok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__87439-..
az ez miatt nem hiba...
az emiatt abból lett, ha meg valaki egy csöpp faluból ír, hagyjuk gyönyörködtetni magunkat a tök jó beszédével. Írásával.. hallgatni sokkal szebb.
Persze nem jó dolog, az ien, oan, de ennyire nem kéne zavarjon. Emiatt (ez miatt:) ) nem fog a nyelvünk csorbulni...ezeket sosem fogják elfogadni, remélhetőleg alkalmazni sem az internet világán kívül..
Szoktam én is így írni dolgokat. Rövid. Bár nem szeretem, ezért ha egy sms-t küldök valakinek, abból biztos, hogy legalább kettő lesz végül...
Szerintem nem szörnyen elítélendő. Ha olyan használja akivel sokszor beszélsz, kérd meg, ne tegye..
Amúgy szerintem az egyik kérdező arra gondolt, ha neten beszélsz barátoddal raksz-e vesszőt. Gondolhatod, hogy nem a levegőbe szeretné íratni veled..
Szevasztok.
Lehet nektek idősebbeknek ez zavaró de mi korosztályunkban ez normális , persze élőben sose szoktuk aztmondani h naon meg ien , oan (szerintem senki sem ) csak msnen nemtom hogyalakult ki , talán a szavak röviditése :-)
Előző vagyok : Olvastam valahol hogy divatból írjuk , hát ez totál hülyeség :D szinte már beépült a beszédünkbe ( ha neten beszélünk ) Nem büszkeségből meg iLYenekből írjuk hanem csak úgy jön :D
15/F
A "tőlem jobb" kifejezésre csak annyit szeretnék reagálni, hogy mifelénk is vannak, akik úgy mondják, hogy pl. tőlem magasabb, okosabb, idősebb stb. Ez csak egy tájnyelvi formaság, olyan mint pl. a Dunántúlon a "rajt van valamin" = rajta van valamin. Egyébként van egy jó kis gyűjtemény ezen az oldalon azokból a hibákból, amelyektől falra másznak a fórumozók. A linkje: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__278997..
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!